Ιστορική συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς

Ιστορική συμφωνία Ισραήλ – Χαμάς Facebook Twitter
0

Χίλιους παλαιστίνιους φυλακισμένους θα απελευθερώσει το Ισραήλ, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος κρατείται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας από το 2006.

 

Η απελευθέρωση θα γίνει σε δύο φάσεις με τους πρώτους 450 να αποφυλακίζονται με την απελευθέρωση του Σαλίτ και τους υπόλοιπους δύο μήνες αργότερα.

 

Ο δεκανέας Σαλίτ, 25 ετών σήμερα, συνελήθφη από Παλαιστίνιους σε επιδρομή μέσα στο έδαφος του Ισραήλ στις 25 Ιουνίου του 2006 και μεταφέρθηκε στη Γάζα. Μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του ήταν σε υλικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς το 2009.

 

Για ιστορική συμφωνία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος μετέφερε τα καλά νέα στους γονείς του Σαλίτ. Εν τω μεταξύ έντονη πίεση είχε ασκήσει ο πατέρας του δεκανέα, ο οποίος είχε κατασκηνώσει για μερικές ημέρες έξω από τη κατοικία του Νετανιάχου, για να επαναφέρει την υπόθεση του στο προσκήνιο.

 

 

«Εθνικό επίτευγμα για όλο τον Παλαιστινιακό λαό» χαρακτήρισε ο αρχηγός της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ, τη συμφωνία απελευθέρωσης. Πρόσθεσε ότι λυπάται για το ότι δεν κατέφερε να απελευθερώσει και τους πέντε χιλιάδες συμπατριώτες του, που κρατούνται στο Ισραήλ.

 

Εκπρόσωπος της Χαμάς νωρίτερα είχε επιβεβαιώσει στο Reuters ότι απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες της ανταλλαγής, χωρίς να πει περισσότερα.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM