Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Η βιωμένη εμπειρία είναι αυτή που θα βαρύνει στην κάλπη»  

Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Η βιωμένη εμπειρία είναι αυτή που θα βαρύνει στην κάλπη»   Facebook Twitter
Το βράδυ της Κυριακής η δημοκρατική, προοδευτική και αριστερή πολιτική πλειοψηφία θα βάλει τους όρους, κανείς δεν θα μπορεί να τη σταματήσει, ούτε να την παρακάμψει.
0

Μία ανάσα πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου ο κ. Τζανακόπουλος απαντά σε συνέντευξή του στη LiFO γιατί «η βιωμένη εμπειρία» είναι αυτή που θα βαρύνει στην κρίση του ψηφοφόρου μπροστά στην κάλπη. 

— Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έρθει πρώτος και προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, εσείς προσωπικά θα θέλατε το κόμμα Βαρουφάκη ως κυβερνητικό εταίρο;
Η απλή αναλογική δίνει τη δυνατότητα στο πρώτο και στο τρίτο κόμμα να σχηματίσουν κυβέρνηση. Οι προγραμματικές συγκλίσεις δεν είναι φιλολογικό συμπόσιο, είναι πλαίσιο. Το πλαίσιο αυτό το έχει καταθέσει δημόσια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και έναν χρόνο. Και το έχει επικαιροποιήσει με κάθε λεπτομέρεια σε 11 κομβικά σημεία για τα πεδία άσκησης πολιτικής. Υπάρχουν ζητήματα που απασχολούν την κοινωνική πλειοψηφία και υπάρχουν  φαντασιώσεις κάποιων που δεν απασχολούν κανέναν στην πραγματικότητα. Αν κάποιοι αυτοαποκλείονται από τη μοναδική δυνατότητα να απαλλαγεί ο τόπος από το καθεστώς Μητσοτάκη, είναι δικό τους πρόβλημα. 

— Λέτε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν η χειρότερη όλων των εποχών. Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χάσει από τη ΝΔ, τι θα σημαίνει αυτό για εσάς;
Δεν το λέμε εμείς, αποτελεί και ισχυρό δημοσκοπικό εύρημα που αποσιωπάται. Υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση. Αυτή η κοινωνική πλειοψηφία έχει σήμερα τις προϋποθέσεις και τη μοναδική ευκαιρία να μετατραπεί και σε πολιτική πλειοψηφία που θα απαλλάξει τη χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση και θα διαμορφώσει προοδευτική κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής. Το βράδυ της Κυριακής η δημοκρατική, προοδευτική και αριστερή πολιτική πλειοψηφία θα βάλει τους όρους, κανείς δεν θα μπορεί να τη σταματήσει, ούτε να την παρακάμψει.

Υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που αξιολογεί αρνητικά την κυβέρνηση. Αυτή η κοινωνική πλειοψηφία έχει σήμερα τις προϋποθέσεις και τη μοναδική ευκαιρία να μετατραπεί και σε πολιτική πλειοψηφία που θα απαλλάξει τη χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση και θα διαμορφώσει προοδευτική κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής.

— Ο Αλέξης Τσίπρας σε πρόσφατη ομιλία του είτε ότι σέβεται τη ΝΔ και ότι έχει προσφέρει στη χώρα, περιορίζοντας την κριτική του μόνο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Έχετε την ίδια γνώμη; Θεωρείτε ότι η ΝΔ έχει προσφέρει στη χώρα;
Με τη ΝΔ μας χωρίζουν βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Όμως οι λαϊκές της αγκυρώσεις την ωθούσαν ενίοτε και σε πολιτικές για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Μια μεγάλη ιδεολογική μετατόπιση της ΝΔ συνέβη επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού, μια δεύτερη επί Αντώνη Σαμαρά, που έφερε την ακροδεξιά στον πυρήνα του πολιτικού συστήματος, αμφισβητώντας το φιλελεύθερο ευρωπαϊκό κεκτημένο, με επίθεση σε δημοκρατικές κατακτήσεις και δικαιώματα και αναβίωση της κακής αβερωφικής παράδοσης και της διχαστικής ρητορικής.

Η τρίτη συνέβη με τον καιροσκόπο Κυριάκο Μητσοτάκη, που για να ανέλθει στην αρχηγία του κόμματός του, αλλά και στην εξουσία, καβάλησε το άρμα της ακροδεξιάς, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών, για να εφαρμόσει τελικά μια πολιτική για τις ελίτ, με απέχθεια και για τη λαϊκή βάση της ΝΔ, με πλιάτσικο στο κράτος και το δημόσιο χρήμα και πρωτόγνωρες αντιδημοκρατικές πρακτικές. Είμαι βέβαιος ότι ένα σημαντικό ποσοστό ανθρώπων, που στο δημοκρατικό πλαίσιο έχουν επιλέξει να είναι υποστηρικτές της ΝΔ, σήμερα ντρέπονται για το κατάντημα του κόμματός τους και για όλα εκείνα για τα οποία αισθάνονταν υπερήφανοι.

Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Η βιωμένη εμπειρία είναι αυτή που θα βαρύνει στην κάλπη»   Facebook Twitter
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε ομιλία του στο 3ο συνέδριο του κόμματος, στην Αθήνα, στις 15 Απριλίου 2022. Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC

— Τι πιστεύετε ότι θα βαρύνει στην κρίση του ψηφοφόρου, όταν θα φτάσει την κάλπη για να επιλέξει το κόμμα που θα κυβερνήσει;
Η βιωμένη εμπειρία. Είτε αυτή αφορά την αδυναμία για τους πάρα πολλούς να βγάλουν τον μήνα, είτε αφορά τη νεολαία που ζει στο παιδικό δωμάτιο και οι τοίχοι του έχουν μετατραπεί σε τείχος που την εμποδίζει να σχεδιάσει την αυτόνομη ζωή της. Η βιωμένη εμπειρία από τη διαχείριση της πανδημίας, από τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης. Η βιωμένη εμπειρία από τις παρακρατικές πρακτικές με τις υποκλοπές και το σκάνδαλο συγκάλυψης. Η βιωμένη εμπειρία από την καταρράκωση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, του πλουραλισμού και της μετατροπής του κράτους σε λάφυρο για πέντε μεγάλες εταιρείες και το μητρώο στελεχών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η βιωμένη εμπειρία από την αλαζονεία και τον κυνισμό του καθεστώτος Μητσοτάκη, ακόμα και μετά το έγκλημα στα Τέμπη. Η βιωμένη εμπειρία από τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Αυτή η κατάσταση είναι που θα απελευθερώσει δυναμική συμμετοχής στην κάλπη.

Βρισκόμαστε στο μομέντουμ στο οποίο η κοινωνία θα πρέπει να αποφασίσει αν το μέλλον της χώρας θα μείνει στα χέρια του καθεστώτος Μητσοτάκη ή αν θα ανακτήσει και θα απελευθερώσει τη δυναμική της. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό οικονομικό πρόγραμμα και ένα πολιτικό σχέδιο που βρίσκεται στον αντίποδα όσων έζησε η κοινωνία και η χώρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επουλώνει πληγές, αποκαθιστά την οικονομική και κοινωνική κατάσταση και κυρίως ανοίγει τον δρόμο για να βγει η χώρα από το σπιράλ των κρίσεων, να ανακτήσει τη συλλογική της αυτοπεποίθηση και να πορευτεί με ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο βιώσιμης και συμπεριληπτικής ανάπτυξης, με αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και εμβάθυνση της δημοκρατίας, για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος, με διαφάνεια και λογοδοσία.

— Ποια είναι η προμετωπίδα των αλλαγών που προτείνετε στην οικονομική πολιτική της χώρας για να αντιμετωπιστούν τα ανοιχτά μέτωπα της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης, του ιδιωτικού χρέους και των πλειστηριασμών;
Το τετράπτυχο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ολιστικό και αλληλένδετο. Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και δίκαιο, αποτελεσματικό κράτος. Το πρόγραμμα των 50 ημερών στοχεύει στην άμεση αντιστροφή των πληθωριστικών τάσεων και στην ανακούφιση της κοινωνίας, με μέτρα απευθείας ενίσχυσης του εισοδήματος, προστασίας της πρώτης κατοικίας αλλά και με θεσμικές παρεμβάσεις στο πεδίο διαμόρφωσης των τιμών. Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, η ρύθμιση του χρέους σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες, η αναστολή πλειστηριασμών μέχρι να μπει σε εφαρμογή το ολιστικό σχέδιο για τα τραπεζικά χρέη, η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ σε τρόφιμα και καύσιμα, αντίστοιχα, η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και των πετρελαϊκών εταιρειών και το πλαφόν στα κέρδη τους συγκροτούν τον πυρήνα του προγράμματος αυτού.

Πρόκειται για μέτρα που δεν είναι απλώς υλοποιήσιμα, αλλά επιτακτικά. Βρίσκονται στον αντίποδα της πολιτικής της ΝΔ, η οποία επέλεξε μέσω της διατήρησης του ΦΠΑ σε υψηλά επίπεδα να συσσωρεύει έσοδα, τα οποία στη συνέχεια κατευθύνει προς τις εταιρείες ενέργειας, τροφοδοτώντας στην πραγματικότητα την αισχροκέρδεια και τον πληθωρισμό. Αυτή ήταν μια πολιτική με σαφές πρόσημο υπέρ των ολιγοπωλίων, που πρέπει να αντιστραφεί άμεσα. Στο πεδίο της λειτουργίας του κράτους χρειαζόμαστε τομές που θα το επαναφέρουν στην κοινωνική του αποστολή με διαφάνεια και λογοδοσία και θα αποκαθιστούν το αίσθημα αξιοκρατίας και ασφάλειας. 

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι τελευταίες μάχες πριν την κάλπη

Βασιλική Σιούτη: Τα Προεκλογικά / Οι τελευταίες μάχες πριν από την κάλπη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει το δίλημμα «σταθερότητα ή χάος», ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει στο διμέτωπο και την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ και ο Αλέξης Τσίπρας, αν και έχει ξεμείνει από εταίρους για την «προοδευτική κυβέρνηση», βλέπει «νίκη με διαφορά». Μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ χθες στην πλατεία Συντάγματος, που θέλει να κάνει την έκπληξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης στη LiFO: «Το τελευταίο για το οποίο μπορώ να κατηγορηθώ είναι η αυταρέσκεια και η αλαζονεία»

Εκλογές 2023 / Κυριάκος Μητσοτάκης στη LiFO: «Αν η χώρα πάει καλά, πηγαίνουμε όλοι καλά»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εθνικές εκλογές, μιλά στη LiFO για τους κινδύνους της απλής αναλογικής, την άσκηση της εξουσίας, τα λάθη και τις δύσκολες στιγμές, τους νέους και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Το «δεν υπάρχει εναλλακτική» βολεύει

Εκλογές 2023 / Μαριάνα Τσίχλη: «Το "δεν υπάρχει εναλλακτική" βολεύει»

Η γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας - Ανυπότακτης Αριστεράς και υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τον συνδυασμό ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη είναι μία από τις ελάχιστες γυναίκες που βρίσκονται σήμερα σε ηγετικές κομματικές θέσεις.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
ΕΠΕΞ Δημήτρης Κουτσούμπας: «Για ομοφοβία μάς κατηγορούν όσοι διαστρεβλώνουν επίτηδες τις θέσεις μας»

Εκλογές 2023 / Δημήτρης Κουτσούμπας: «Για ομοφοβία μάς κατηγορούν όσοι διαστρεβλώνουν επίτηδες τις θέσεις μας»

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για το διακύβευμα των εκλογών, την απλή αναλογική, τους νέους, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τον κομμουνισμό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Νίκος Ανδρουλάκης στη LiFO: «Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μας»

Εκλογές 2023 / Νίκος Ανδρουλάκης στη LiFO: «Αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μας»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στη LiFO ανακοινώνει τις απαραβίαστες «κόκκινες γραμμές» σε περίπτωση μετεκλογικής συνεργασίας και αναλυει τις βασικές διαφορές του απο τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανάγκη μιας σκαλωσιάς: Μεταμορφώσεις και φεμινισμοί

Guest Editors / Η ανάγκη μιας σκαλωσιάς: Μεταμορφώσεις και φεμινισμοί

Η πατριαρχία είναι παντού: στην οικονομία, στην κοινωνία, στην ψυχολογία, στην αισθητική, στον πολιτισμό, σε ολόκληρη την ανθρώπινη κατάσταση. Όταν σκεφτόμαστε το πολιτικό, δεν γίνεται να μη σκεφτόμαστε το φεμινιστικό.
ΝΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
«Ζούμε στην εποχή της ισορροπίας του ισχυρού»

Οπτική Γωνία / «Ζούμε στην εποχή της ισορροπίας του ισχυρού»

Οι παγκόσμιες και περιφερειακές επιπτώσεις της σύγκρουσης στη Γάζα και τα αδιέξοδα του Παλαιστινιακού. Μιλά στη LiFO ο δρ. Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Νέων Απειλών και κύριος ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Τριαντάφυλλος Καρατράντος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μια ομάδα μαθητών κατασκεύασε ρομπότ που καθαρίζει τις θάλασσες

Περιβάλλον / Πώς μια ομάδα μαθητών από τον Άλιμο έφτιαξε ρομπότ που καθαρίζει τον βυθό;

Το Greek Seabot είναι το υποβρύχιο ρομπότ που δημιούργησε μια μαθητική ομάδα από το ΕΠΑΛ Αλίμου για να βοηθήσει στον καθαρισμό των βυθών από πλαστικά και απορρίμματα. Μιλούν στη LIFO οι μαθητές για τα κίνητρά τους και το όραμά τους για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οι αλλαγές που φέρνουν στο μεταναστευτικό η πρόσφατη απόφαση της Λειψίας και η νέα πολιτική του Μερτς/ Μεταναστευτικό: Από τη Μέρκελ στον Μερτς και η αλλαγή που φέρνει η απόφαση της Λειψίας

Βασιλική Σιούτη / Μεταναστευτικό: Πώς επηρεάζει την Ελλάδα η αλλαγή πολιτικής της Γερμανίας;

Μετά την εκλογή του Φρίντριχ Μερτς, η Γερμανία αυστηροποιεί τη μεταναστευτική πολιτική της και αναζητά τρόπους για να εξαιρεθεί από την υποχρέωση εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ώστε να μην κάνει δεκτά νέα αιτήματα ασύλου.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Becca Bloom: Γιατί θεοποιούμε τις ζάπλουτες; 

Οπτική Γωνία / Becca Bloom: Γιατί θεοποιούμε τις ζάπλουτες ενώ δεν έχουμε να φάμε;

Αν νομίζετε ότι η επίδειξη πλούτου προκαλεί σήμερα κοινωνική κατακραυγή, πλανάστε. Άνθρωποι που δυσκολεύονται οικονομικά, αντί να βιώσουν ταξική αφύπνιση, βλέποντας πώς ζει η δισεκατομμυριούχος σταρ του TikTok, θέλουν να μάθουν τα πάντα γι' αυτήν.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ανήλικοι στην πρώτη γραμμή: Το νέο πρόσωπο της ακροδεξιάς στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα / 13χρονα παιδιά σε νεοναζιστικές συμμορίες: Πώς φτάσαμε εδώ;

Όλο και περισσότεροι έφηβοι και νέοι φαίνεται να γοητεύονται από ακροδεξιές ιδεολογίες. Τι σηματοδοτεί η έκρηξη αυτού του επικίνδυνου φαινομένου; Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
« Βρίσκω πολύ πιθανό να δούμε κάποια στιγμή μη λευκό Πάπα»

Οπτική Γωνία / «Βρίσκω πολύ πιθανό να δούμε κάποια στιγμή μη λευκό Πάπα»

Ο επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας της Θρησκείας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διδάκτορας των πανεπιστημίων Βοστώνης και Λουβέν Χαράλαμπος Βέντης μιλά για την εκλογή του νέου Πάπα, την «επιστροφή» της θρησκείας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα η Καθολική και η Ορθόδοξη Εκκλησία.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η αντιπολίτευση που υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει…

Οπτική Γωνία / Η αντιπολίτευση που υποδύεται πως δεν καταλαβαίνει

Την τελευταία δεκαετία, όλα σχεδόν έχουν αλλάξει στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα σε εκείνο το κομμάτι της που βρισκόταν παραδοσιακά και ιστορικά απέναντι στη συντηρητική παράταξη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ
Επίδομα ανεργίας: Όταν το κράτος αποφασίζει πως θα το ξοδέψεις

Ρεπορτάζ / Επίδομα ανεργίας: Όταν το κράτος αποφασίζει πώς θα το ξοδέψεις

Η απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας και άλλες κοινωνικές παροχές σε προπληρωμένη κάρτα, με πλαφόν 50% στην ανάληψη μετρητών, προκαλεί την αγανάκτηση των δικαιούχων. Σχολιάζουν στη LIFO άνεργοι πολίτες, ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και εκπρόσωποι κλάδων που πλήττονται.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Empty the Tanks»: Σώστε τα δελφίνια!

Ρεπορτάζ / «Empty the Tanks»: Πότε θα σταματήσει η αιχμαλωσία των δελφινιών;

Η παγκόσμια καμπάνια «Empty the Tanks» εναντιώνεται στην αιχμαλωσία και την εκμετάλλευση των δελφινιών. Πώς εκφράζεται η κινητοποίηση στην Ελλάδα και ποια η τύχη των δελφινιών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου; Μιλούν στη LIFO εκπρόσωποι οργανώσεων, αλλά και ο ιδρυτής του Αττικού Πάρκου.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Υψηλοί τόνοι για τα Τέμπη, χαμηλοί για τα ελληνοτουρκικά 

Οπτική Γωνία / Υψηλοί τόνοι για τα Τέμπη, χαμηλοί για τα ελληνοτουρκικά 

Τα Τέμπη συνεχίζουν να πυροδοτούν εντάσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αντιθέτως στα ελληνοτουρκικά και στο θέμα της πώλησης των Eurofighter στην Τουρκία που απασχόλησε την επικαιρότητα, η κριτική για τη στάση της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε χαμηλούς τόνους.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Οδός Βύρωνος: Ένας δρόμος-ντροπή για τον δημόσιο χώρο

Aθήνα / Οδός Βύρωνος: Ένας δρόμος-ντροπή για τον δημόσιο χώρο

Τα πεζοδρόμια στην καρδιά της πόλης έχουν παραδοθεί στα τουριστικά καταστήματα, αποκλείοντας τους πιο ευάλωτους πολίτες, ενώ η Αθήνα χάνει τον βασικό λόγο ύπαρξής της: να είναι μια πόλη για ανθρώπους.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Έχετε «επιστροφή φόρου»: Οι συχνότερες περιπτώσεις phishing

Οπτική Γωνία / «Έχετε επιστροφή φόρου, πατήστε εδώ»: Πώς να γλιτώσεις από το phishing

Παραπλανητικά μηνύματα, αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων, χακάρισμα τραπεζικών λογαριασμών. Το phishing είναι πιο συχνό και πολύ πιο επικίνδυνο πιο επικίνδυνο απ' ό,τι νομίζουμε. Μιλά στη LiFO ο καθηγητής Κυβερνοασφάλειας στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επικεφαλής της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας, Χρήστος Ξενάκης.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Το χρονικό των χαμένων βίντεο των Τεμπών

Οπτική Γωνία / Το χρονικό των χαμένων βίντεο των Τεμπών

Η υπόθεση των χαμένων βίντεο των Τεμπών αναδεικνύει, για ακόμη μία φορά, λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν σε κρίσιμες φάσεις της ανακριτικής διαδικασίας, αφήνοντας πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ