Spiegel: “Τα 2/3 των Ελλήνων φοβούνται πτώχευση”

Spiegel: “Τα 2/3 των Ελλήνων φοβούνται πτώχευση” Facebook Twitter
0

Πρώτο θέμα είναι αυτή την ώρα στον δικτυακό τόπο του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η έρευνα που έγινε στη χώρα μας από την Κάπα Ρισέρτς για το ΒΗΜΑ και δείχνει ότι οι Έλληνες εκτιμούν, ότι η χώρα τελικά θα πτωχεύσει. Ο τίτλος του θέματος είναι “Τα 2/3 των Ελλήνων φοβούνται την πτώχευση” και σε αυτό, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι ενώ οι πολιτικοί σε Ελλάδα και εξωτερικό κάνουν ότι μπορούν για να γλυτώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία, οι ίδιοι οι Ελληνες δηλώνουν σε ποσοστό 67% ότι η χρεοκοπία θα έρθει. Στη συνέχεια παρατίθενται τα επιμέρους στοιχεία της έρευνας: Το 70% πιστεύει ότι η χρεοκοπία δεν θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης, η πλειοψηφία υποστηρίζει τις απολύσεις στο Δημόσιο, εννέα στους δέκα είναι υπέρ της μείωσης του μεγάλου κράτους και των συγχωνεύσεων και το 70% δηλώνει έτοιμο να πληρώσει το τέλος ακινήτων αν και οι 8 στους 10 λένε ότι είναι ένα άδικο μέτρο.

Στη συνέχεια, το περιοδικό αναφέρεται σε δεύτερη έρευνα την οποία δημοσιεύει το “Έθνος της Κυριακής” και δείχνει ότι οι Έλληνες ζητούν από τα συνδικάτα κοινωνική ειρήνη για να αποφευχθεί η πτώχευση ενώ σχεδόν οι μισοί εμφανίζονται υπέρ μιας συγκυβέρνησης των δυο μεγάλων κομμάτων, ως κυβέρνηση εθνικής ανάγκης.

Ωστόσο, σημειώνει το Spiegel, δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση, επισημαίνοντας ότι το ρευστό στο ταμείο φτάνει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Το περιοδικό, αναφέρεται και στους φόβους της κυβέρνησης ότι τα σχέδια για εργασιακή εφεδρεία θα βρουν τοίχο στα δικαστήρια, μετά από σωρεία αγωγών ενώ η Τρόικα επιμένει να δει αποτελέσματα γρήγορα. Υπάρχει αναφορά επίσης, για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον σουλτάνο του Κατάρ και τη συμφωνία για επενδύσεις στη χώρα μας, επισημαίνεται όμως ότι δεν έγινε γνωστό κάτι πιο συγκεκριμένο.

Και το άρθρο ολοκληρώνεται με αναφορά στην προτροπή της Σλοβακίας προς τις χώρες της Ευρωζώνης να μην κλείνουν τα μάτια τους, στο ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας. “Όταν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η κατάσταση στην Αθήνα δεν είναι βιώσιμη, πρέπει να δούμε την προετοιμασία για μια ομαλή πτώχευση και το πώς θα αποφευχθεί περαιτέρω μόλυνση”, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας σε συνέντευξη της. Η Σλοβακία είναι μια από τις τρεις χώρες που δεν έχουν δώσει ακόμη το πράσινο φως για την επέκταση του EFSF.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ