ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Η «Παναγιά η γκέισα» είναι το λιγότερο

Η «Παναγιά η γκέισα» είναι το λιγότερο Facebook Twitter
Το έγκριτο Journal of Modern Greek Studies, γιορτάζει φέτος τα 40 του χρόνια με εξώφυλλο μια εικονογράφηση όπου απεικονίζεται ως άγιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. 
0



ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΟΣ ΦΑΙΝΟΤΑΝ
 ο Κυριάκος Βελόπουλος στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών – τόσο που δεν δίστασε να αποκαλύψει ζωντανά στον αέρα και να καταγγείλει τις εικόνες της «Παναγιάς της γκέισας» και της «Παναγιάς της Ινδιάνας» που μολύνουν τις αγνές, ελληνόρθοδοξες ψυχές των μαθητών της Γ’ Δημοτικού ανά την επικράτεια. Αν είχε υποπέσει στην αντίληψή του, ενδεχομένως να αντιμετώπιζε παρόμοια διαπόμπευση το νέο τεύχος του έγκριτου Journal of Modern Greek Studies, της εξαμηνιαίας επιθεώρησης του Συλλόγου Νεοελληνικών Σπουδών που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια με εξώφυλλο μια εικονογράφηση όπου απεικονίζεται ως άγιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Πέρα από τους τσεκουράτους ακροδεξιούς έχει γεμίσει ο τόπος από κατά φαντασία φιλελεύθερους ή κεντροαριστερούς ή και αριστερούς ακόμα που έχουν πηδήξει προ πολλού στο alt-right διάζωμα. 

Και γιατί να μην είναι άνετος; Κανένα λόγο δεν έχει στην πραγματικότητα να νιώθει «περιθωριοποιημένος» από το πολιτικό σύστημα στις ακραίες και επιμελώς ψεκασμένες θέσεις του. Την προηγούμενη μόλις μέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε φωτογραφηθεί καμαρωτός στο Μαρινάκειον Μέλαθρον αγκαζέ με τον «Σεβασμιώτατο» Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, διαβόητο για τις κατά καιρούς εξωφρενικές δηλώσεις του στις οποίες ζητά να καούν οι ομοφυλόφιλοι (τους οποίους είχε χρήσει υπεύθυνους ακόμα και για τις καταστροφικές πυρκαγιές του προπερασμένου καλοκαιριού) στο πυρ το εξώτερο, ενώ επίσης έχει χαρακτηρίσει «εξαρτήματα του διεθνιστικού συστήματος» τους Έλληνες πολιτικούς συνολικά. 

Την ίδια μέρα, και μάλιστα κατά την εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης στο Ζάππειο, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σ’ ένα ξέσπασμα τραμπικού οίστρου κατακεραύνωνε τα συστημικά πλοκάμια του εγχώριου δικαιωματισμού. «Αντί να στηρίζουμε τους νέους μας να κάνουν παιδιά, προσπαθούμε να εισάγουμε παράνομους απ’ έξω», είπε προσφέροντάς μας συγχρόνως και μια δική του, εντελώς αυθαίρετη, απόδοση του όρου woke: «Σήμερα υπάρχει και η λεγόμενη αποδόμηση. Το woke culture. Και όχι μόνο στην Ευρώπη. Στη Δύση γενικότερα...Δηλαδή το γκρέμισμα όσων συνιστούν την κοινή κληρονομιά μας. Όπου τα ιερά πρόσωπα της Μάνας και του Πατέρα, υποβιβάζονται σε απρόσωπους αριθμούς: Γονέας 1 και Γονέας 2. Αυτό δεν είναι Ευρώπη!».  

Μαζί του στην εκδήλωση βρισκόταν και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος μόλις μερικές μέρες πριν είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο περιοδικό ANTIVIRUS ότι «δεν υπάρχει ο παραμικρός χώρος για αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορική στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας! Και αν ποτέ εκδηλωθεί, έστω και ψήγμα της, δεν θα μείνει ατιμώρητη και θα καταδικαστεί με τον πιο εμφατικό τρόπο. Υπενθυμίζω, επίσης, ότι η παράταξη μας ούτε συνεργάστηκε, ούτε πρόκειται να συμπράξει με ακροδεξιά κόμματα που έχουν σημαία τους την ομοφοβία, όπως έκανε στη θητεία του ο ΣΥΡΙΖΑ». 

Μας δουλεύουν στεγνά πλέον και στα μούτρα μας. Προφανώς έχουν διαπιστώσει ότι πέρα από τους τσεκουράτους ακροδεξιούς έχει γεμίσει ο τόπος από κατά φαντασία φιλελεύθερους ή κεντροαριστερούς ή και αριστερούς ακόμα που έχουν πηδήξει προ πολλού στο alt-right διάζωμα. 

Daily
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε υπόμνημα για το νεοναζιστικό κόμμα Κασιδιάρη

Οπτική Γωνία / Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε υπόμνημα για το νεοναζιστικό κόμμα Κασιδιάρη

Σε λίγες ώρες ο Αρειος Πάγος θα αποφανθεί για το νεοναζιστικό κόμμα Κασιδιάρη. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν υπομνήματα για να εμποδιστεί ο καταδικασμένος νεοναζί. Όχι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αριστείδης Χατζής: «Ξεφυτρώνουν τα ακροδεξιά κόμματα σαν τα μανιτάρια»

Οπτική Γωνία / «Ξεφυτρώνουν τα ακροδεξιά κόμματα σαν τα μανιτάρια»

Ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλά στη LiFO για το εκλογικό αποτύπωμα της ακροδεξιάς στην Ελλάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τα πανηγύρια

Daily / Για τα πανηγύρια

Τα πανηγύρια είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος του πακέτου της καλοκαιρινής εμπειρίας. Δεν είναι κακό αυτό. Κι ας απορούμε κάποιοι με την «γιγάντωσή» τους, την οποία δεν θα μπορούσαμε να είχαμε προβλέψει με τίποτα λίγες δεκαετίες πριν.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Πανικοβληθείτε ελεύθερα

Daily / Πανικοβληθείτε ελεύθερα

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε από το HBO το νέο ‘comedy special’ του πάντα εξαίρετου Μαρκ Μάρον, στη διάρκεια του οποίου το οικουμενικό γίνεται προσωπικό, το προσωπικό πολιτικό και το γέλιο ένα στιγμιαίο αλλά πολύτιμο βάλσαμο για τον πόνο και την σύγχυση.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Το καθαρτήριο των παλιών τηλεοπτικών σειρών

Daily / Το καθαρτήριο των παλιών τηλεοπτικών σειρών

Με μια λύπη παραπάνω πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Μάλκολμ-Τζαμάλ Γουόρνερ, του «γιου» του Μπιλ Κόσμπι στην πιο διάσημη παγκοσμίως οικογενειακή σειρά της δεκαετίας του ’80, με τον οποίον μεγαλώσαμε συγχρόνως κάποτε.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ισχύει πράγματι ότι οι άνδρες δεν διαβάζουν λογοτεχνία;

Daily / Ισχύει πράγματι ότι οι άνδρες δεν διαβάζουν λογοτεχνία;

Το βιβλίο είναι ανάγνωσμα, είναι αναψυχή, αλλά μπορεί να είναι και μια προέκταση του κατόχου του, ένα στοιχείο και ένα αξεσουάρ που υποδηλώνει την «ταυτότητα» ή την «φυλή» του ατόμου που το διαβάζει (ή το περιφέρει νωχελικά στις διακοπές).
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
«Αποκάλυψη στους Τροπικούς»: Ένα πραγματικά σπουδαίο ντοκιμαντέρ μόλις ανέβηκε στο Netflix  

Daily / «Αποκάλυψη στους Τροπικούς»: Ένα πραγματικά σπουδαίο ντοκιμαντέρ μόλις ανέβηκε στο Netflix  

Η τελευταία ερευνητική δουλειά της βραβευμένης σκηνοθέτριας Πέτρα Κόστα, είναι ένα υποδειγματικό, υποβλητικό ντοκιμαντέρ με κεντρικό άξονα την καθοριστική συμβολή των Βραζιλιάνων Ευαγγελιστών στην άνοδο του «Τραμπ των Τροπικών» στην εξουσία.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ