Ακυρώνει το ταξίδι στις Η.Π.Α ο Παπανδρέου

Ακυρώνει το ταξίδι στις Η.Π.Α ο Παπανδρέου Facebook Twitter
0

Στην ακύρωση του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο Πρωθυπουργός επρόκειτο να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και να έχει συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους και ομογενειακούς παράγοντες. Η ακύρωση αποφασίστηκε ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου βρισκόταν στο Λονδίνο από όπου θα αναχωρούσε για τη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, αιτία της ματαίωσης του ταξιδιού είναι το ρευστό σκηνικό σχετικά με την ελληνική κρίση αλλά και την κρίση χρέους γενικότερα και η κρίσιμη εβδομάδα που έρχεται. Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα με την Τρόικα εν όψει 6ης δόσης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές ζητάνε την επιβολή επιπλέον μέτρων.

Η ανακοίνωση του Πρωθυπουργικού γραφείου αναφέρει ότι η ματαίωση αποφασίστηκε επειδή "η ερχόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου στην Ευρωζώνη και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η χώρα”.

Εν τω μεταξύ ενώ κινούμαστε συνεχώς στο “κρύο” μέσα από τις δηλώσεις διαφόρων υψηλών αξιωματούχων της Ευρώπης σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, μία δήλωση του Ζαν Κλόντ Τρισέ ήρθε να ζεστάνει κάπως την “παγωμένη” ατμόσφαιρα. Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, μιλώντας για την κρίση χρέους της Ευρώπης, αφού τόνισε ότι η κατάσταση στην Ευρωζώνη είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες ανεπτυγμένες χώρες αφού η Ευρωζώνη έχει χαμηλό έλλειμμα, αναφέρθηκε και στις υπερχρεωμένες χώρες του ευρώ, λέγοντας ότι έγιναν λάθη σε ορισμένες χώρες ξεχωριστά, τονίζοντας πάντως ότι αυτά διορθώνονται.



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ