Guardian: “Μέτρα απόγνωσης από την Ελλάδα”

Guardian: “Μέτρα απόγνωσης από την Ελλάδα” Facebook Twitter
0

Τα περισσότερα ξένα μέσα, είδαν την εξαγγελία του μέτρου για τα ακίνητα, ως την ύστατη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αποδείξει στους δύσπιστους πια εταίρους ότι έχει τη θέληση να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους, που εξώκειλαν βιαίως. Η Guardian δια της ανταποκρίτριας της στην Αθήνα Helena Smith, εκτιμά ότι η Ελλάδα επέβαλε τον φόρο στην ακίνητη περιουσία προκειμένου να αποφύγει την χρεοκοπία, για αυτό και τον χαρακτηρίζει ως φόρο έκτακτης ανάγκης.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για “μέτρα απόγνωσης” με ένα φόρο που κατά τον Ε. Βενιζέλο “παράγει γρήγορα αποτελέσματα”, για να καθησυχάσει τους φόβους για χρεοκοπία και εγκατάλειψη της Ευρωζώνης. Αυτός ο φόρος ήρθε μετά το “τελεσίγραφο” της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι δεν θα έπαιρνε η χώρα, την 6η δόση της βοήθειας, επισημαίνει η εφημερίδα.

Επικεντρώνει επίσης η Guardian, στη συνέντευξη τύπου του Γιώργου Παπανδρέου μέσα σε διαδηλώσεις για τη λιτότητα και στην αναφορά του στα σενάρια περί απομάκρυνσης από την ευρωζώνη και παραθέτει τη δήλωση του: "Για μια χώρα που θα εγκαταλείψει το ευρώ- οποιαδήποτε χώρα, δεν μιλάμε κατ 'ανάγκη για την Ελλάδα - θα έχουμε ένα φαινόμενο “ντόμινο”, μια πίεση σε άλλες χώρες, που θα παραμείνει ως πληγή, και θα είναι η αρχή για τη διάλυση της ευρωζώνης. "

O Guardian αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις Βενιζέλου για το κάλεσμα στη “ιδιαίτερα επιτυχημένη”- όπως τη χαρακτηρίζει- ναυτιλιακή κοινότητα, να συμμετάσχει στη συλλογική προσπάθεια.

Και παρότι για άλλη μια φορά χθες, ο κύριος Βενιζέλος διέψευσε τη διακοπή των συνομιλιών με την Τρόικα και χαρακτήρισε την αναχώρηση της προγραμματισμένη, ο Guardian κάνει λόγο για αναστολή και μάλιστα απότομη των συνομιλιών. Επίσης επισημαίνει ότι μετά την ικανοποίηση του Όλι Ρεν για τα μέτρα, αναμένεται η επιστροφή των επιθεωρητών της Τρόικα.

Η Βρετανική εφημερίδα αναφέρεται και στη δήλωση Σόιμπλε περί μη καταβολής της δόσης “αν οι Έλληνες δεν κάνουν ό,τι πρέπει αλλά και στα σενάρια που δημοσιεύτηκαν και που έκαναν λόγο για προετοιμασία των γερμανικών τραπεζών για το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας.

Χωρίς περαιτέρω βοήθεια, καταλήγει το άρθρο, αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η Αθήνα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις του Οκτωβρίου. Βεβαίως δεν παραλείπει η εφημερίδα να αναφερθεί και στη δήλωση Βενιζέλου ότι μόλις και μετά βίας 25 χιλιάδες Έλληνες , δηλώνουν εισόδημα πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ.

Εδώ ολόκληρο το άρθρο του Guardian

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM