Οικουμενικό Πατριαρχείο για αρχιμανδρίτη που συνελήφθη για κλοπή: «Έχει τεθεί σε αργία»

Οικουμενικό Πατριαρχείο για αρχιμανδρίτη: «Έχει τεθεί σε αργία» Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Σε αργία βρίσκεται ο Αρχιμανδρίτης του Φαναρίου, έπειτα από τις κατηγορίες για κλοπή και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Τουρκία, σύμφωνα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Αναλυτικότερα, με ανακοίνωση που εξέδωσε για τον Αρχιμανδρίτη του Φαναρίου που κατηγορείται για κλοπή ρολογιού μεγάλης αξίας στην Τουρκία, επισημαίνεται ότι «ο Μέγας Αρχιμανδρίτης τέθηκε σε αργία. Μάλιστα, τονίζει ότι η απόφαση ελήφθη από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και διευκρινίζει ότι δεν θα προβεί σε άλλη δήλωση σχετικά με την υπόθεση». 

Η ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου

«Αναφορικά με δημοσιοποιηθείσα υπόθεση, στην οποία φέρεται να ενεπλάκη κληρικός του Οικουμενικού Θρόνου, από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον κληρικό αυτόν επιβλήθηκε, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η υπόθεση, το πνευματικό επιτίμιο της αργίας, εν αναμονή της πλήρους διελευκάνσεως αυτής. Έως τότε το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν θα προβεί σε καμμία άλλη δήλωση».

Πώς συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Φαναρίου

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν την Δευτέρα 17 Απριλίου, τον Μέγα Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας, το οποίο είχε κατασκευαστεί για συλλεκτική συλλογή το 1800 για λογαριασμό των ανακτόρων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνικού Κήρυκα, οδηγήθηκε στη φυλακή από την οποία ωστόσο αποφυλακίστηκε με παρέμβαση της αστυνομικής φρουράς του πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατριάρχης είναι φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν, διότι διασύρεται το Πατριαρχείο αφού το θέμα έχει λάβει εκτενείς διαστάσεις στον τουρκικό Τύπο και στο διαδίκτυο με προβολή σχετικού βίντεο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM
Λετονία Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Διεθνή / Η Λετονία αποσύρεται από τη βασική ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των γυναικών

Συντηρητικά κόμματα και θρησκευτικές οργανώσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτεθεί στη συνθήκη, υποστηρίζοντας ότι προωθεί την «ιδεολογία του φύλου» και υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες της οικογένειας»
LIFO NEWSROOM