Ιστορικό κύμα καύσωνα στην Ασία- Νεκροί και κλειστά σχολεία στην Ινδία

Ιστορικό κύμα καύσωνα στην Ασία- Νεκροί και κλειστά σχολεία στην Ινδία Facebook Twitter
0

Καύσωνας σαρώνει την Ασία αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 13 νεκρούς στην Ινδία. Οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν τα σχολεία. 

Η Ινδία πλήττεται από τον διαρκή φονικό καύσωνα που φέρνει κλείσιμο σχολείων, ενώ θερμοκρασίες ρεκόρ αντιμετωπίζει και η Κίνα, αλλά και οι γειτονικές χώρες. 

Ο Maximiliano Herrera, κλιματολόγος και ιστορικός καιρού, χαρακτήρισε τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες ως τον «χειρότερο καύσωνα που έχει σημειωθεί ποτέ τον μήνα Απρίλιο στην ιστορία της Ασίας».

Καύσωνας στην Ασία: Σε ποιες χώρες «σπάει» ρεκόρ

Ασυνήθιστα καυτές θερμοκρασίες έχουν επίσης αναφερθεί και στη νοτιοανατολική Ασία τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της Luang Prabang του Λάος, η οποία κατέγραψε 42,7 βαθμούς Κελσίου αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία στην ιστορία της, σύμφωνα με τον Guardian. Η Βιεντιάν κατέγραψε επίσης 41,4 βαθμούς Κελσίου, την πιο καυτή ημέρα για την πρωτεύουσα, το Σάββατο. 

Στην Ταϊλάνδη, ένας μετεωρολογικός σταθμός στα βορειοδυτικά της χώρας κατέγραψε 45,4 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο, σπάζοντας το προηγούμενο υψηλό των 44,6 Κελσίου που έφτασε στο Μάε Χονγκ Σον στις 28 Απριλίου 2016. 

Στο Μπαγκλαντές, μια χώρα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής κρίσης, οι θερμοκρασίες εκτινάχθηκαν πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου στην πρωτεύουσα Ντάκα, το Σάββατο, την πιο ζεστή ημέρα των τελευταίων 58 ετών, προκαλώντας ακόμα και λιώσιμο των επιφανειών των δρόμων. 

Ο ανθρώπινος παράγοντας η αφορμή για τον καύσωνα στην Ασία

Τα τελευταία χρόνια, η Ινδία έχει γίνει ιδιαίτερα ευάλωτη στην υπερβολική ζέστη και οι ειδικοί φοβούνται ότι φέτος μπορεί να είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Σημειώνεται, ότι στη χώρα οι περισσότεροι ασχολούνται με αγροτικές εργασίες, με αποτέλεσμα να κάθονται για πολλές ώρε κάτω από τον ήλιο. 

Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ινδία προκάλεσαν το κλείσιμο των σχολείων σε ορισμένες πολιτείες, ενώ 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή αυξάνει την ένταση και τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα στην Κίνα αλλά και στην Ινδία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM