Ιδιωτικά πανεπιστήμια μέσω δημοψηφίσματος;

Ιδιωτικά πανεπιστήμια μέσω δημοψηφίσματος; Facebook Twitter
0

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία επικαλούμενη φιλοκυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση σκέφτεται να συμπεριλάβει στο δημοψήφισμα που ισχυρίζεται πως θα πραγματοποιήσει το φθινόπωρο, ερώτημα για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Ο πρωθυπουργός είχε σήμερα σύσκεψη με τους υπουργούς Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου, Εσωτερικών Χαρ. Καστανίδη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημ. Ρέππα και τον πρόεδρο της Βουλής Φιλ. Πελτσάνικο για να συζητήσουν το νομοθετικό πλαίσιο διεξαγωγής δημοψηφισμάτων και τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού του.

Θυμίζεται πως η κυβέρνηση έχει διαρρεύσει πως το δημοψήφισμα θα έχει ως ερώτημα μεταρρυθμίσεις του πολιτικού συστήματος, αλλά φαίνεται πως σκέφτεται να συμπεριλάβει και ό,τι θεωρήσει πολιτικά σκόπιμο.

Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είχε διχάσει το Πασόκ το 2007 και ο συνδυασμός των κινητοποιήσεων (κίνημα για το άρθρο 16) με τις πιέσεις της φράξιας Βενιζέλου είχε αναγκάσει τον Παπανδρέου να άρει τη στήριξη στη συνταγματική αναθεώρηση της ΝΔ, γεγονός που εγκαινίασε την "αριστερή" στροφή του Πασόκ. 

Έπειτα από 5 χρόνια και σε άλλη εποχή πια, η κυβέρνηση σκέπτεται να συνεχίσει την προσπάθεια ίδρυσης ιδωτικών πανεπιστημίων και να εναρμονιστεί και τυπικά με την κοινοτική οδηγία που αναγνωρίζει επίσημα πολλά από τα εργαστήρια ελευθέρων σπουδών.

Εξάλλου αν με το νόμο που θα ψηφιστεί τον Αύγουστο διαλυθεί εν πολλοίς το δημόσιο πανεπιστήμιο, ποιος θα καλύψει το κενό και μάλιστα νομιμοποιημένος μέσω δημοψηφίσματος; 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ