Το εστιατόριο Lymbar ισορροπεί απρόσκοπτα μεταξύ απλότητας και χλιδής Facebook Twitter
Το εστιατόριο Lymbar, που βρίσκεται στο επιχειρηματικό κέντρο The Ion στο Midtown του Χιούστον, τιμά την οικογενειακή ιστορία του σεφ και αποτίνει «φόρο τιμής σε όλες τις γιαγιάδες». Φωτ.: Leonid Furmansk

Ένα εστιατόριο στο Τέξας που ισορροπεί μεταξύ απλότητας και χλιδής

0

Το αρχιτεκτονικό στούντιο Gin Design Group με έδρα το Χιούστον συνδύασε διάφορες αναφορές από το σύγχρονο design για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό εστιατόριο.

Το εστιατόριο Lymbar, που βρίσκεται στο επιχειρηματικό κέντρο The Ion στο Midtown του Χιούστον, τιμά την οικογενειακή ιστορία του σεφ και αποτίνει «φόρο τιμής σε όλες τις γιαγιάδες». Ο σεφ του, David Cordúa, έχει βασίσει το μενού του εστιατορίου στη λατινο-μεσογειακή κουζίνα και τις παιδικές του αναμνήσεις από τη μαγειρική της γιαγιάς του.

Το εστιατόριο των 370 τετραγωνικών μέτρων πήρε το όνομά του από την οδό Lymbar Drive, τον δρόμο όπου εγκαταστάθηκαν στο Χιούστον οι παππούδες του Cordúa από τη Νικαράγουα. Μέσω του ζεστού φωτισμού, των κατακόκκινων κουρτινών και της βελούδινης επίπλωσης, το εστιατόριο καταφέρνει να ισορροπεί μεταξύ μιας ζεστής, οικείας και ταυτόχρονα πολυτελούς ατμόσφαιρας.

Η βλάστηση εισβάλλει με διάφορους πρωτότυπους τρόπους στη διακόσμηση του εστιατορίου, από το δέντρο που υψώνεται στο εσωτερικό της τραπεζαρίας έως τις σφαιρικές συνθέσεις αερόφυτων που κρέμονται πάνω από το μπαρ.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, στόχος ήταν να αποτυπωθεί η ζωντάνια ενός λόμπι ξενοδοχείου, η στιλπνότητα ενός ιδιωτικού κλαμπ και η φιλόξενη διάθεση της οικογένειας Cordúa. Το κατάφεραν αναμειγνύοντας λατινοαμερικάνικες, λιβανέζικες και μεσογειακές αναφορές με κλασικά υλικά, όπως υφές ξύλου, γήινα χρώματα και πλούσια βλάστηση.

Άλλες αναφορές από το σύγχρονο design που χρησιμοποιήθηκαν στον σχεδιασμό του εστιατορίου αποτελούν τα ράφια στο κεντρικό μπαρ, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τη βίλα Planchart του Gio Ponti στη Βενεζουέλα. Στα ράφια εκτίθεται μια συλλογή αντικειμένων και αναμνηστικών από την παιδική ηλικία του Cordúa.

Η βλάστηση εισβάλλει με διάφορους πρωτότυπους τρόπους στη διακόσμηση του εστιατορίου, από το δέντρο που υψώνεται στο εσωτερικό της τραπεζαρίας έως τις σφαιρικές συνθέσεις αερόφυτων που κρέμονται πάνω από το μπαρ, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τους Vernon Caldera και The Flora Culture.

Το εστιατόριο Lymbar ισορροπεί απρόσκοπτα μεταξύ απλότητας και χλιδής Facebook Twitter
Φωτ.: Leonid Furmansk
Το εστιατόριο Lymbar ισορροπεί απρόσκοπτα μεταξύ απλότητας και χλιδής Facebook Twitter
Φωτ.: Leonid Furmansk
Το εστιατόριο Lymbar ισορροπεί απρόσκοπτα μεταξύ απλότητας και χλιδής Facebook Twitter
Φωτ.: Leonid Furmansk
Το εστιατόριο Lymbar ισορροπεί απρόσκοπτα μεταξύ απλότητας και χλιδής Facebook Twitter
Φωτ.: Leonid Furmansk
Το εστιατόριο Lymbar ισορροπεί απρόσκοπτα μεταξύ απλότητας και χλιδής Facebook Twitter
Φωτ.: Leonid Furmansk
Το εστιατόριο Lymbar ισορροπεί απρόσκοπτα μεταξύ απλότητας και χλιδής Facebook Twitter
Φωτ.: Leonid Furmansk
Το εστιατόριο Lymbar ισορροπεί απρόσκοπτα μεταξύ απλότητας και χλιδής Facebook Twitter
Φωτ.: Leonid Furmansk
Το εστιατόριο Lymbar ισορροπεί απρόσκοπτα μεταξύ απλότητας και χλιδής Facebook Twitter
Φωτ.: Leonid Furmansk
Το εστιατόριο Lymbar ισορροπεί απρόσκοπτα μεταξύ απλότητας και χλιδής Facebook Twitter
Φωτ.: Leonid Furmansk
Design
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Design / Ένα σπίτι με εκατοντάδες φυτά που όλα έχουν τη θέση τους

Το διαμέρισμα του εικαστικού Αργύρη Αγγελή είναι γεμάτο φυτά και ετερόκλητα στοιχεία. Ο ίδιος λέει ότι o εκλεκτικισμός -το mix 'n' match, όπως θα λέγαμε σήμερα- είναι το κλειδί των επιλογών του στη διακόσμηση.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
“Ο κόσμος της φιλοξενίας είναι ένας κόσμος χωρίς σύνορα”: όλα όσα έγιναν στη δεύτερη διοργάνωση του HOTEL EXPERIENCE το διήμερο 18&19 Οκτωβρίου 2025 στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Design / Πώς το Hotel Experience μεταμόρφωσε την Τεχνόπολη σε ατμοσφαιρική ξενοδοχειακή εμπειρία

Με συμμετοχή 8000 επισκεπτών, 120 ομιλητών και 70 εταιρειών υλικών και κατασκευής, το Hotel Experience ανέδειξε την ελληνική φιλοξενία ως διεθνή συζήτηση, όπου η αρχιτεκτονική και η επενδυτική στρατηγική συνυπάρχουν στο ίδιο τραπέζι.
LIFO NEWSROOM
Το ταξίδι του Δημήτρη Πικιώνη από τη Μαδρίτη στην οδό Πειραιώς 

Design / Χάρη στον Δημήτρη Πικιώνη ο δρόμος προς την Ακρόπολη είναι ένα έργο τέχνης

Μια νέα έκθεση για τον Δημήτρη Πικιώνη στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει τη σπουδαιότητα αυτού του εμπνευσμένου Έλληνα εικαστικού, αρχιτέκτονα, στοχαστή και όσα του οφείλουν η Αθήνα και οι σύγχρονοι Έλληνες.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ένα σπίτι που χρειάζεται περισσότερους τοίχους

Design / Ένα σπίτι που χρειάζεται κι άλλους τοίχους για τους πίνακες του ιδιοκτήτη

Ο αρχιτέκτονας και visual artist Αλέξανδρος Μαγκανιώτης μένει στη Γλυφάδα, σε μια οικογενειακή πολυκατοικία. Το διαμέρισμά του έχει τόσα έργα που μοιάζει με δική του, ατομική έκθεση, την οποία ανανεώνει συνεχώς.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Design / Ο Gustaf Westman σχεδιάζει viral αντικείμενα που φτάνουν την ντοπαμίνη στα ύψη

Πιάτα, φλιτζάνια, βάζα και λάμπες που σε κάνουν να θες να τους τραπεζώσεις όλους. Έντονα, χαριτωμένα, λαχταριστά αντικείμενα που μετατρέπουν το τραπέζι σου σε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευτυχίας.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Οι Αθηναίοι / Δημήτρης Αντωνακάκης: «Η Αθήνα χρειάζεται γενναίες αποφάσεις»

Ως παιδί, σχεδίαζε δρόμους στην άμμο. Αργότερα, υπερασπίστηκε την αρχιτεκτονική ως τέχνη ζωής. Με τη σύντροφο και συνεργάτιδά του Σουζάνα έζησαν μια ζωή όπου το «εγώ» έγινε «εμείς», μέχρι την απώλειά της που τον σημάδεψε βαθιά. Είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ