Ευρωαντιπαράθεση για τις υποκλοπές

Ευρωαντιπαράθεση για τις υποκλοπές Facebook Twitter
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας χθες στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα.
0


Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ
 και τις υποκλοπές στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκε εχθές στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έγινε στο πλαίσιο των συζητήσεων για επίκαιρα θέματα (με βάση το άρθρο 162 του κανονισμού), τις οποίες μπορούν να αιτηθούν όλες οι πολιτικές ομάδες. Η συγκεκριμένη συζήτηση για την Ελλάδα έγινε μετά από αίτημα της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, στην οποία ανήκει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με δική του πρωτοβουλία. Ο τίτλος της συζήτησης που έθεσαν οι σοσιαλιστές ήταν «Η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα: Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης»

Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, είχε σπεύσει την περασμένη εβδομάδα να ανακοινώσει πρώτος ότι θα γινόταν η συγκεκριμένη συζήτηση, χωρίς να αναφέρει ότι ήταν πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη, προκαλώντας εκνευρισμό στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια οι θεσμοί έχουν υποστεί σοβαρά πλήγματα και ότι η απάντηση δεν μπορεί να είναι οι συμψηφισμοί μεταξύ αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης.

«Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ "ξέχασε" να αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή έρχεται ύστερα από πρωτοβουλία του Ν. Ανδρουλάκη και των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Και ότι αυτή δεν είναι η πρώτη, αλλά η πολλοστή φορά, μετά τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο 2022, που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και η πολιτική του ομάδα ζητούν κάτι τέτοιο», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ,  Δημήτρης Μάντζος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας χθες στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα, υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια οι θεσμοί έχουν υποστεί σοβαρά πλήγματα και ότι η απάντηση δεν μπορεί να είναι οι συμψηφισμοί μεταξύ αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης. «Βρίσκομαι εδώ όχι μόνο ως συνάδελφος και θύμα μιας κατάφωρης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά και ως πρόεδρος μιας παράταξης που δημιούργησε στην Ελλάδα τις Ανεξάρτητες Αρχές και διαχρονικά αγωνίστηκε για τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε, κάνοντας αναφορά στην παρακολούθησή του που αποκαλύφθηκε πριν από έξι μήνες. 

Ευρωαντιπαράθεση για τις υποκλοπές Facebook Twitter
Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, είχε σπεύσει την περασμένη εβδομάδα να ανακοινώσει πρώτος ότι θα γινόταν η συγκεκριμένη συζήτηση, χωρίς να αναφέρει ότι ήταν πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη, προκαλώντας εκνευρισμό στη Χαριλάου Τρικούπη. Φωτ.: Eurokinissi

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «ένας στενός πυρήνας στο Μέγαρο Μαξίμου με πρωταγωνιστή τον ανιψιό του πρωθυπουργού, εργαλειοποιώντας την ΕΥΠ, παρακολουθούσε με το αιτιολογικό του δήθεν "εθνικού κινδύνου" εκτός από εμένα, δημοσιογράφους, ευρωβουλευτές, ακόμη και εν ενεργεία υπουργό αλλά και ηγετικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έφερε τίποτα στο φως, όπως έλεγε, και ότι υπονόμευσε το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής στην ελληνική Βουλή, αποκλείοντας την κλήση κρίσιμων μαρτύρων και επιστρατεύοντας το απόρρητο». 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε ότι κυβερνητικά στελέχη στοχοποίησαν τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, ενώ ο ίδιος «πριν από κάποια χρόνια ως δικαστής υπερασπιζόταν την ελευθερία του Τύπου από τις αυθαιρεσίες της προηγούμενης κυβέρνησης». Τότε «ήταν καλός για τη Νέα Δημοκρατία και κακός για τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε. Αλλά «όταν πορεύεσαι χωρίς αρχές και αξίες, γρήγορα αποδεικνύεται ότι δεν θες να αντιμετωπίσεις το τέρας αλλά να το μιμηθείς».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε και τα ελληνικά ΜΜΕ που υποτάσσονται «όλο και περισσότερο στην εκάστοτε εξουσία» και κατήγγειλε τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ που τον παρουσιάζουν να προσπαθεί να προστατευτεί από ένα δήθεν σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται τρίτες χώρες.

«...Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει χρέος να αποκαλύψει τους πρωταγωνιστές και όσους επιχείρησαν τη συγκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών», είπε, και υποστήριξε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εθισμός και ο συμβιβασμός των πολιτών με την ιδέα ότι είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι στην κακόβουλη χρήση της τεχνολογίας και ότι βρίσκονται στο έλεος της όποιας κρατικής ή ιδιωτικής υπηρεσίας έχει τη δυνατότητα να παραβιάσει το απόρρητο των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων. «Αφήσαμε το πεδίο ελεύθερο στην επέλαση των fake news και των τερατολογιών του διαδικτύου. Ας κάνουμε ως Ένωση κάτι δραστικό και θεσμικό για να προλάβουμε τον πλήρη ευτελισμό της έννοιας του κράτους δικαίου. Εκτός και αν πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει η Ενωμένη Ευρώπη χωρίς τις εγγυήσεις του».

Στον Νίκο Ανδρουλάκη και στους Σοσιαλιστές που έφεραν το θέμα στην ολομέλεια απάντησαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι τους κατηγόρησαν ότι το έκαναν για λόγους πολιτικής αντιπαλότητας. «Σήμερα δεν βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε το κράτος δικαίου. Είμαστε εδώ γιατί οι Σοσιαλιστές και η Αριστερά θέλουν να επηρεάσουν την έκβαση των εκλογών στην Ελλάδα», είπε στην παρέμβασή της η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. «Αλλά αυτό θα το αποφασίσει μόνο ο ελληνικός λαός», συμπλήρωσε. «Η Ελλάδα είναι δημοκατία. Και οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες θα αποφασίσουν ποιος θα την κυβερνήσει».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε ότι η συζήτηση αυτή αδικεί την Ελλάδα γιατί γίνεται τώρα, σε μια προεκλογική περίοδο, και θεωρείται «παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες ενός κράτους-μέλους της Ένωσης», καθώς «μεταφέρουμε εδώ τις διαφωνίες που έχουμε αναπτύξει στην Ελλάδα κατ’ επανάληψη», όπως ανέφερε. «Θεωρώ ότι αυτή η συζήτηση, στη συγκεκριμένη αυτή περίοδο, σ’ αυτό το βήμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν συμβάλλει στην προσπάθεια ανίχνευσης της αλήθειας, αλλά εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες», είπε ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε στην ομιλία της και η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία υποστήριξε ότι «συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες εμμονικά στοχοποιούν την Ελλάδα».

«Αγαπητοί συνάδελφοι, η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και το γνωρίζετε» είπε στην ολομέλεια. «Με την υιοθέτηση αυθαίρετων ισχυρισμών και με αθέμιτες παρεμβάσεις κατά την προεκλογική περίοδο, κάποιοι επιδιώκουν να πλήξουν την ελληνική κυβέρνηση, στηρίζοντας την προεκλογική καμπάνια της αντιπολίτευσης. Αυτή είναι η αλήθεια». Η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου ήταν πιο κατηγορηματική: 

«…Γιατί οι Ευρωσοσιαλιστές επιμένουν τόσο πολύ να συζητήσουμε για μία ακόμα φορά το θέμα αυτό που αφορά την Ελλάδα.... Και για ποιον λόγο αυτήν τη στιγμή το προσχέδιο έκθεσης της PEGA χρησιμοποιεί αβάσιμα επιχειρήματα από τις εφημερίδες της αντιπολίτευσης της Ελλάδας… Μήπως επειδή οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα δείχνουν ότι προηγείται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις επόμενες εκλογές και ενδεχομένως οι κατηγορίες αυτές δυσφήμισης έχουν ως στόχο να υποστηρίζουν μόνο την κεντροαριστερά στην Ελλάδα. Ναι, η απάντηση είναι τόσο απλή. Κι αυτή είναι η αλήθεια. Σήμερα δεν βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε το κράτος δικαίου. Είμαστε εδώ γιατί οι Σοσιαλιστές και η Αριστερά θέλουν να επηρεάσουν την έκβαση των εκλογών στην Ελλάδα….». 

Ο ανεξάρτητος πλέον, μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ, ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, κατήγγειλε την κυβέρνηση λέγοντας ότι μόλις άσκησε κριτική στον Κυρ. Μητσοτάκη αποκλείστηκε από την κρατική τηλεόραση. Όταν εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για τον περιορισμό της ελευθερίας των ΜΜΕ, διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία και τα τηλέφωνά του επισυνδέθηκαν από την ΕΥΠ για 18 μήνες, αφού ο ίδιος θεωρήθηκε «απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είπε ότι στην Ελλάδα, τη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, «βιώνουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια ραγδαία υποβάθμιση της δημοκρατίας, μεγάλη διάβρωση του κράτους δικαίου, κραυγαλέα συρρίκνωση της ελευθερίας του Τύπου και του πλουραλισμού».

Υποστήριξε ότι η πολιτική ευθύνη έχει το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι «στις Βρυξέλλες εμφανίζεται ως ένας κεντροδεξιός πολιτικός με ευρωπαϊκό λούστρο και στην Αθήνα χρησιμοποιεί αυταρχικές πρακτικές, όχι μόνο μέσω του Predator, αλλά και μέσω της ΕΥΠ που είναι υπό τον έλεγχό του, που θυμίζουν την ανατολικογερμανική Στάζι». 

Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συμβάλλει να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, που να μη θυμίζει την Πολωνία και την Ουγγαρία, και να έχουμε στις επόμενες εκλογές άλλη κυβέρνηση και άλλο πρωθυπουργό. Ο Κώστας Αρβανίτης ωστόσο κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι δεν ενθουσίασε με την ομιλία του τους Σοσιαλιστές και ότι άλλοι ομιλητές ήταν πιο μαχητικοί απέναντι στον κ. Μητσοτάκη.

Τον λόγο πήρε και άλλη μία ευρωβουλευτής-πολέμια της ελληνικής κυβέρνησης, η εισηγήτρια της Επιτροπής Pega για τις υποκλοπές Σόφι ιντ Βελντ, η οποία έκλεισε την ομιλία της με ένα μήνυμα στα ελληνικά. «Η δουλειά μας δεν είναι να προστατεύουμε το ένα πολιτικό κόμμα ή το άλλο. Η δουλειά μας είναι να προστατεύουμε τη δημοκρατία για όλους, όλοι μαζί» ανέφερε.

 

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτικό επταήμερο / Συγκρούσεις στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο

Η κυβέρνηση παραμένει στριμωγμένη με το θέμα των παρακολουθήσεων, καθώς δεν έχει δώσει ακόμα πειστικές απαντήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εκνευρίσει το ΠΑΣΟΚ που τον κατηγορεί τώρα για «γκεμπελικές πρακτικές».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ποιοι παρακολουθούσαν το ΚΚΕ;  

Ρεπορτάζ / Ποιοι παρακολουθούσαν το ΚΚΕ;  

Οι παρακολουθήσεις του ΚΚΕ δεν μετράνε; Κι όμως, ακόμα και η ΑΔΑΕ δεν δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον που έδειξε σε άλλες υποθέσεις, υποστηρίζει το ΚΚΕ. Αλλά και τα συμπεράσματα της δικαστικής έρευνας περιέχουν πολλές αντιφάσεις.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι Έλληνες δεν κάνουν παιδιά;

Οπτική Γωνία / Γιατί δεν κάνουν παιδιά οι Έλληνες;

Υπάρχουν λύσεις για το δημογραφικό μας πρόβλημα; Μετατρεπόμαστε σταδιακά σε μία χώρα γερόντων; Ποιες πολιτικές απαιτούνται στο ασφαλιστικό; Μιλά στη LiFO o ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Πλάτων Τήνιος.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Το κρασί, το λάδι και ένας υπουργός του Τραμπ

Οπτική Γωνία / Ειδήσεις που περνούν στα ψιλά και είναι πιο σημαντικές από το μαλλί ενός υπουργού

Η σύγχρονη ακροδεξιά από τη μία κλείνει το μάτι στην πιο παραδοσιακή, αδιάφορη για θέματα υγείας και περιβάλλοντος, κουλτούρα, ενώ από την άλλη, ορισμένοι εκπρόσωποί της, όπως ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, δείχνουν ευαισθησία απέναντι στους κινδύνους του τεχνολογικού καπιταλισμού.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Το δικαίωμα στην απομόνωση

Ιλεκτρίσιτυ / Ας αφήσουμε τους ιθαγενείς στην ησυχία τους

Οι φυλές ιθαγενών που ζουν αποκομμένες από τον ανθρώπινο πολιτισμό χαίρουν νομικής προστασίας, καθώς η επαφή τους με τα οργανωμένη κράτη ενέχει καταστροφικές συνέπειες για τις κοινότητές τους.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
«To TikTok πέτυχε γιατί σε διασκεδάζει»

Enrico Bellini / «To TikTok πέτυχε γιατί σε διασκεδάζει»

Ο επικεφαλής Κυβερνητικών Σχέσεων και Δημόσιας Πολιτικής του TikTok στη Νότια Ευρώπη, Enrico Bellini, περιγράφει το μυστικό της επιτυχίας της δημοφιλούς πλατφόρμας και εξηγεί γιατί η προστασία των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών είναι υψίστης σημασίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πόσο απέχει ένα βιντεοπαιχνίδι για βιασμούς από την incel πραγματικότητα που ζούμε;

Οπτική Γωνία / Πόσο απέχει ένα βιντεοπαιχνίδι για βιασμούς από την incel πραγματικότητα που ζούμε;

Ορθώς μας σοκάρει το «No Mercy» που «παίζει» με τον βιασμό και την αιμομιξία, όμως την ίδια στιγμή ζούμε σε μια κοινωνία όπου η γυναικεία υποταγή πλασάρεται ως κανονικότητα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Τα νέα στοιχεία για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή τον επαναφέρουν στο προσκήνιο 

Πολιτική / Nέα στοιχεία για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή τον επαναφέρουν στο προσκήνιο 

Η υπόθεση των Τεμπών επιστρέφει στη Βουλή μέσω της δικογραφίας για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, αλλά στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι αυτήν τη φορά είναι καλά προετοιμασμένοι. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
κωνσταντοπουλου

Βασιλική Σιούτη / Ποιος είναι, τελικά, αξιωματική αντιπολίτευση;

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν πλέον στη δεύτερη θέση το κόμμα της Πλεύσης Ελευθερίας. Θα διατηρήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δυναμική που απέκτησε; Θα αλλάξει σύντομα πάλι η σειρά των κομμάτων; Το σίγουρο είναι πως η ρευστότητα είναι η νέα πολιτική συνθήκη. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Tίτλος: Explainer: Το κίνημα "Cute Winter Boots" και το κριντζ της ψηφιακής πολιτικοποίησης

Explainer / «Cute Winter Boots»: Όσο κι αν το υποτιμάτε, το TikTok παράγει πολιτική

Το hashtag #CuteWinterBoots συγκεντρώνει τους προβληματισμούς των χρηστών για την άνοδο της παγκόσμιας ακροδεξιάς και για τον τρόπο που εφαρμόζεται η δημοκρατία σήμερα. Έχουμε αφήσει πίσω μας για πάντα το «για να συμμετέχω στην πολιτική πάω σε συνελεύσεις και γράφομαι σε κόμμα».
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει τρίτη θητεία και τα δίνει όλα για να αλλάξει το κλίμα

Βασιλική Σιούτη / Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει τρίτη θητεία και τα δίνει όλα για να αλλάξει το κλίμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσει και τρίτη πρωθυπουργική θητεία και τα δίνει όλα με στόχο την άμεση αντιστροφή του αρνητικού πολιτικού κλίματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Χριστόφορος Πισσαρίδης: «Με ενοχλεί που η Ελλάδα, σε όλες τις λίστες, βρίσκεται στην τελευταία θέση»

Χριστόφορος Πισσαρίδης / «Με ενοχλεί που η Ελλάδα βρίσκεται παντού στην τελευταία θέση»

Από τον Τραμπ και την AI μέχρι την ελληνική γραφειοκρατία και την παγκόσμια ύφεση, ο νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης μιλά στη LIFO για το μέλλον της εργασίας και την απειλή του λαϊκισμού, εξηγώντας γιατί η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερο Δημόσιο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τζέφρι Σακς: «Η κατάληψη των πανεπιστημίων από τον Τραμπ δεν θα πετύχει»

Οπτική Γωνία / Τζέφρι Σακς: «Η κατάληψη των πανεπιστημίων από τον Τραμπ δεν θα πετύχει»

Ο καθηγητής Οικονομικών και διευθυντής του Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια σχολιάζει στη LiFO τη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και των αμερικανικών πανεπιστημίων και πώς βλέπει την επόμενη μέρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Αθήνα: Τα ηλεκτρικά πατίνια και το χάος της μικροκινητικότητας/ Πώς θα μπει τάξη στο χάος με τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα;/ «Δεν γίνεται να μην έχουμε πατίνια γιατί είναι επικίνδυνο να κυκλοφορήσουν»

Ρεπορτάζ / Τι θα γίνει επιτέλους με τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα;

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι η νέα τάση μετακίνησης στην πόλη αλλά προς το παρόν δημιουργούν αρκετά προβλήματα και προκαλούν αντιδράσεις. Πώς θα μπουν όρια στην άναρχη κυκλοφορία τους και τη στάθμευσή τους και ποιες υποδομές χρειάζονται;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν τη χώρα: Ποια προχωρούν και ποια καθυστερούν

Ρεπορτάζ / Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν τη χώρα: Ποια προχωρούν και ποια καθυστερούν

Νέοι αυτοκινητόδρομοι, νέες γραμμές μετρό, νοσοκομεία, σιδηρόδρομοι, αεροδρόμια. Στις μακέτες όλα φαίνονται φανταστικά. Πότε όμως στ' αλήθεια παραδίδονται, πόσο κοντά στις μακέτες θα είναι η πραγματικότητα; Και ποια οφέλη μπορεί να προσφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Απειλείται η οικονομία από νέο κραχ;

Οπτική Γωνία / Έρχεται νέο παγκόσμιο κραχ;

Εμπορικοί πόλεμοι, γεωπολιτικές απειλές και ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης. Πόσο θα επηρεαστεί η Ελλάδα από τη νέα εποχή Τραμπ; Ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, Κώστας Μήλας, μιλά στη LiFO.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ