Κακοκαιρία: Προβλήματα στη Μακεδονία- Πλημμύρες και απεγκλωβισμοί

Καιρός-Αφήνει πίσω της πολλά προβλήματα η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες και τα συνεργεία της Περιφέρειας και των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία που έπληξε, από χθες το απόγευμα, αρκετές περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν ασταμάτητα για να δημιουργήσουν αναχώματα, όπου κρίνεται απαραίτητο.

Οι περιοχές της Πέλλας, της Ημαθίας και της Πιερίας δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο βροχής από χθες, όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Χαράλαμπος Στεργιάδης, προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ σε μια περίπτωση κλήθηκε η πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό πολίτη.

Στο νομό Πέλλας είχαμε προβλήματα με κάποια ρέματα που «φούσκωσαν» και χρειάστηκε να παρέμβουμε με μηχανήματα. Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Πικρολίμνης έγινε διάνοιξη ώστε να απομακρυνθεί ο μεγαλύτερος όγκος του νερού και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η βροχόπτωση προχώρησε πιο βόρεια προς την περιοχή της Αριδαίας και της Σκύδρας, με αποτέλεσμα να έχουμε πλημμυρισμένες ισόγειες κατοικίες και καταστήματα. Η πυροσβεστική δέχτηκε έως τώρα 84 κλήσεις και έγιναν 29 αντλήσεις υδάτων», ανέφερε ο κ. Στεργιάδης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως το πρωί επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο οποίος, όπως είπε, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει η καταγραφή των ζημιών και άμεσα θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι.

Προβλήματα σημειώθηκαν και στην περιοχή της Πιερίας, ιδιαίτερα στο παραλιακό μέτωπο, καθώς «φούσκωσε» η θάλασσα από τον τεράστιο όγκο της βροχής.

Στην Ημαθία σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.

Καιρός-Αφήνει πίσω της πολλά προβλήματα η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Καιρός-Αφήνει πίσω της πολλά προβλήματα η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Καιρός-Αφήνει πίσω της πολλά προβλήματα η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απεγκλωβισμός οδηγού στην Ηγουμενίτσα

Στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, όπως κατέγραψε βίντεο του thespro.gr, το μεσημέρι της Δευτέρας, οδηγός αυτοκινήτου, που ακινητοποιήθηκε από το νερό χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τον άντρα μάλιστα μετέφερε στη πλάτη του ο διασώστης. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM