Κλείνει το RT Γαλλίας μετά το πάγωμα των λογαριασμών του - «123 εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά»

 Κλείνει το ΡΤ Γαλλίας μετά το πάγωμα των λογαριασμών του - «123 εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά» Facebook Twitter
0

Το γαλλικό του τηλεοπτικού σταθμού, υποστηριζόμενου από το Κρεμλίνο, Russia Today θα κλείσει αφότου η γαλλική κυβέρνηση πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς του, ανακοίνωσε η πρόεδρος και διευθύντρια ειδήσεων του μέσου, Ξένια Φεντόροβα. 

«Μετά από πέντε χρόνια ανελέητων προσπαθειών, οι αρχές κατάφεραν τον στόχο τους: Το κλείσιμο του RT France» έγραψε στην ανάρτησή της στο Twitter, κάνοντας λόγο για «λογοκρισία». 

Τον Μάρτιο του περασμένου χρόνου, το RT και το έτερο ρωσικό κρατικοδίαιτο μέσο Sputnik απαγορεύτηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο αποτροπής της παραπληροφόρησης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, το RT France συνέχισε παράγει περιεχόμενο από το γραφείο του στο δυτικό Παρίσι, το οποίο μεταδιδόταν στις γαλλόφωνες χώρες της Αφρικής. Το κανάλι μάλιστα ήταν διαθέσιμο και διαδικτυακά. 

Η μητρική εταιρεία  και βασική μέτοχος του RT France περιλήφθηκε στον ένατο γύρο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας που αποφασίστηκαν τον Δεκέμβριο. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η γαλλική κυβέρνηση πάγωσε τα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού. 

Σύμφωνα με τη Φεντόροβα, 123 εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών 77 δημοσιογράφοι, πιθανότατα δε θα πληρωθούν τον Γενάρη, ενώ θα χάσουν τις δουλειές τους. 

Η Μόσχα δεσμεύτηκε να μην αφήσει αναπάντητη την ενέργεια αυτή. 

«Η δέσμευση του λογαριασμού του RT France θα οδηγήσει σε αντίποινα κατά γαλλικών μέσων στη Ρωσία. Και θα είναι αισθητά, αν οι γαλλικές αρχές δε σταματήσουν να εκφοβίζουν τους Ρώσους δημοσιογράφους» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωερικών στο Tass. 

Με πληροφορίες από Politico 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM