Μάτσου Πίτσου: Κλείνει το σπουδαιότερο αξιοθέατο του Περού λόγω των ταραχών στη χώρα

Μάτσου Πίτσου: Κλείνει το σπουδαιότερο αξιοθέατο του Περού λόγω των ταραχών στη χώρα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Οι αρχές του Περού αποφάσισαν να κλείσουν το Μάτσου Πίτσου, το τουριστικό στολίδι των 'Ινκας και μεγαλύτερο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας, λόγω των ταραχών που συγκλονίζουν τη χώρα από τον Δεκέμβριο, στις οποίες 46 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

«Δόθηκε εντολή να κλείσει το δίκτυο μονοπατιών των Ίνκας (χερσαίες προσβάσεις, Μονοπάτι των 'Ινκας) και της Llaqta (Γιάκτα, ακρόπολη) του Μάτσου Πίτσου λόγω της κοινωνικής κατάστασης και για τη διατήρηση της ακεραιότητας των επισκεπτών», ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Ο σιδηρόδρομος, ο μόνος τρόπος για να μεταβεί κάποιος στην τοποθεσία αυτή -εκτός από την πορεία- κόπηκε εδώ και αρκετές ημέρες, καθώς η γραμμή υπέστη ζημιές από διαδηλωτές. Σύμφωνα με την εταιρία που τον διαχειρίζεται, αφαιρέθηκαν ράγες από τους διαδηλωτές.

Τουλάχιστον 400 τουρίστες -από τους οποίους 300 ξένοι- είναι εγκλωβισμένοι στους πρόποδες της τοποθεσίας, στο 'Aγκουας Καλιέντες.

«Δεν ξέρουμε αν θα έρθει ένα τρένο να μας πάρει. Όλοι οι τουρίστες εδώ κάνουν ουρά για να εγγραφούν» προκειμένου να φύγουν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χιλιανός τουρίστας Άλεμ Λόπες την Παρασκευή.

Οι τουρίστες «δεν μπορούν να βγουν έξω επειδή ο σιδηρόδρομος έχει υποστεί ζημιές σε διάφορα σημεία», δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Τουρισμού Λουίς Φερνάντο Χελγκέρο. «Κάποιοι τουρίστες επέλεξαν να περπατήσουν μέχρι το Πισκακούτσο, αλλά είναι μια πορεία έξι ωρών ή περισσότερο και ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν».

Το Πισκακούτσο είναι το πλησιέστερο χωριό στο Μάτσου Πίτσου που συνδέεται με το οδικό δίκτυο.

Τον Δεκέμβριο, τουρίστες είχαν εγκλωβιστεί επίσης στο σημείο αυτό προτού απομακρυνθούν με ειδικό τρένο, υπό την επίβλεψη της αστυνομίας και ομάδων σιδηροδρομικών εργατών, για να επισκευαστεί η γραμμή.

Οι διαδηλώσεις -με αίτημα την παραίτηση της προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε και τη διάλυση του Κοινοβουλίου- έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 46 ανθρώπους από τις 7 Δεκεμβρίου.

Οι κινητοποιήσεις άρχισαν μετά την αποπομπή και τη σύλληψη του αριστερού προέδρου Πέδρο Καστίγιο, που κατηγορείται για απόπειρα πραξικοπήματος θέλοντας να διαλύσει το Κοινοβούλιο το οποίο ετοιμαζόταν να τον παύσει από το αξίωμα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM