Βρετανία: Σε μια μέρα κυκλοφορίας πουλήθηκαν 1,4 εκατομμύρια των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα Χάρι

Βρετανία: Σε μια μέρα κυκλοφορίας πουλήθηκαν 1,4 εκατομμύρια των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα Χάρι Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι κατέγραψαν εκτόξευση πωλήσεων, που ξεπέρασε το 1,4 εκατομμύριο αντίτυπα κατά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της αγγλόφωνης έκδοσης, ανακοίνωσε ο εκδοτικός οίκος.

Σύμφωνα με τον Penguin Random House, οι πωλήσεις του «Spare» υπό όλα τα σχήματα και τις μορφές του (ψηφιακή, audio book) στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά είναι πρωτοφανείς για τέτοιου είδους βιβλίο του εκδοτικού οίκου, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει αριθμούς πωλήσεων για τις μεταφράσεις του που έχουν κυκλοφορήσει σε 15 γλώσσες, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Το βιβλίο κυκλοφόρησε την Τρίτη, τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' και τέσσερις μήνες πριν από την στέψη του Καρόλου Γ,' και αποτελεί σε μεγάλο μέρος του ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών του πρίγκιπα Χάρι με πρόσωπα της οικογενείας του.

Κανείς δεν βγαίνει αλώβητος: ούτε ο ίδιος, ούτε ο πατέρας του Κάρολος και ο αδελφός του Ουίλιαμ, που δέχεται και τις περισσότερες επιθέσεις, ούτε η μητριά του Καμίλα ούτε η νύφη του Κέιτ.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει τηρήσει προς το παρόν σιγή για τις κατηγορίες, ενώ ο Τύπος κάνει λόγο για δυσαρέσκεια των Ουίνδσορ, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές.

Παρά τις υψηλές πωλήσεις του βιβλίου, η δημοτικότητα του πρίγκιπα Χάρι δέχεται πλήγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου περιγράφεται ως κακομαθημένο παιδί που επιζητεί τα προνόμια του ρόλου του χωρίς τις σκοτούρες.

Μόνο το 26% των Βρετανών διατηρούν θετική γνώμη για τον δούκα του Σάσεξ, σύμφωνα με έρευνα του YouGov στις αρχές του Ιανουαρίου, από 34% τον Δεκέμβριο.

Ακόμη και οι νέοι, που γενικά είχαν περισσότερες θετικές γνώμες προς το πρόσωπό του, είναι πλέον διχασμένοι με 41% θετικών γνωμών και 41% αρνητικών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Διεθνή / Ιράκ: Ελεύθερη έπειτα από δύο χρόνια ομηρίας η Ρωσοϊσραηλινή Ελίζαμπεθ Τσούρκοβ

Η Τσούρκοβ, ερευνήτρια στο επάγγελμα, είχε εξαφανιστεί στο Ιράκ το 2023 κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού - Μήνες μετά ο Νετανιάχου αποκάλυψε πως έχει απαχθεί από την Κατάιμπ Χεζμπολάχ
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Διεθνείς αντιδράσεις και φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Διεθνή / Ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα: Συνεδριάζει εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Φόβοι για τις διαπραγματεύσεις

Το εμιράτο «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ανταποδώσει αυτή την κατάφωρη επίθεση», δήλωσε ο πρωθυπουργός του σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM