Liberation: Δούρειος ίππος του Κατάρ στη Γαλλία η Παρί Σεν Ζερμέν

Liberation: Συνέχεια του Qatargate στη Γαλλία με μοχλό την Παρί Σεν Ζερμέν Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Η γαλλική εφημερίδα Liberation σε κεντρικό της άρθρο μεταδίδει πως οι αποκαλύψεις της έρευνας που διεξήχθη στο Βέλγιο, σε πρόσωπα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της συνοδείας τους, έχουν τώρα συνέχεια και στη Γαλλία.

«Το θεσμικό όργανο των Βρυξελλών δεν είναι το μόνο που έπαιρνε εντολές μέσω λόμπι από το Κατάρ . Το Κατάρ έχει από καιρό επιλέξει τη Γαλλία ως ένα από τα παγκόσμια κέντρα βάρους του, ακόμα κι αν σε αυτό το στάδιο δεν έχει διαπιστωθεί από τα δικαστήρια διαφθορά των γαλλικών ελίτ» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Liberation στόχος της Ντόχα ήταν να αναπτύξει τη στρατηγική της για ήπια δύναμη και επιρροή, ιδίως μέσω της εξαγοράς της Paris-Saint-Germain (PSG) το 2011. «Το Κατάρ προσγειώθηκε στο Παρίσι με εκατομμύρια ευρώ για να διαθέσει. Δημόσια πρόσωπα, επικοινωνιολόγοι, λομπίστες. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποκύψει στο κάλεσμα του πορτοφολιού, για να μην πούμε των βαλιτσών με μετρητά» ισχυρίζεται η Liberation.

Ήταν το 2017 που υπογράφηκε μια παγκόσμια σύμβαση στο Παρίσι μεταξύ του Κατάρ και των ομάδων επιρροής, οι οποίες θα πραγματοποιούσαν διαφόρων ειδών επιχειρήσεις και δημιουργία λόμπι προς όφελος του εμιράτου, αναφέρει το δημοσίευμα. 

Στο επίκεντρο αυτού του συμβολαίου, και παρόλο που δεν είναι σε καμία περίπτωση η αρχική πηγή, θα γεννηθεί κυρίως η περίφημη «Twitter troll farm» της Παρί σεν Ζερμέν.

Υπενθυμίζεται από την γαλλική εφημερίδα πως η Qatar Sports Investments με επικεφαλής τον Νάσερ Αλ Κελαϊφί έχει αναλάβει τις τύχες της Παρί από το 2011. Μάλιστα, όπως υποστηρίζεται, η Παρί αποτελούσε μέρος του συμβολαίου λόμπινγκ που υπεγράφη το 2017 μέσω της πλατφόρμας «Twitter troll farm», η οποία χρησιμοποιείται για να δυσφημήσει τα ΜΜΕ, τους οπαδούς, ακόμη και ορισμένους παίκτες συλλόγων.

Η «Liberation» αποκαλύπτει ότι ο βασικός «ενορχηστρωτής» της πολιτικής λόμπινγκ του Κατάρ που ασκήθηκε στο Παρίσι μέσω του συγκεκριμένου συμβολαίου, είναι ο 63χρονος Αλεξάντρ Μενβτεντόβσκι, ένας πρώην Σύμβουλος Επικρατείας και πρώην μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ απαντά για τις συνθήκες σίτισης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Διεθνή / Γάζα: «Δεν θα κάνουμε ευκολότερη τη ζωή τους» - Το Ισραήλ για τις συνθήκες διαβίωσης των Παλαιστίνιων κρατουμένων

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι ισραηλινές φυλακές δεν παρέχουν στους κρατούμενους τροφή που να καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του νόμου για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διέταξε τη βελτίωσή τους
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Διεθνή / Δημοσκόπηση - ανατροπή στις ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί αγαπούν τον σοσιαλισμό και απορρίπτουν τον καπιταλισμό

Νέα δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ προτιμούν τον σοσιαλισμό έναντι του καπιταλισμού – Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του κόμματος;
LIFO NEWSROOM
Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

Διεθνή / Βασανιστήρια, σκλάβοι και τεράστια κέρδη: Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από τα κέντρα απάτης της Μιανμάρ

H αλήθεια πίσω από το ΚΚ Παρκ και άλλες παράνομες εγκαταστάσεις στη Μιανμάρ - Πώς οι εγκληματικές συμμορίες εκμεταλλεύονται τους σκλάβους για απάτες και τεράστια κέρδη
LIFO NEWSROOM
«Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Διεθνή / «Δεν με νοιάζει αν είναι έγκλημα πολέμου»: Ο Βανς υπερασπίζεται το φονικό drone strike στην Καραϊβική

Σχολιάζοντας κατά πόσο η αμερικανική επιχείρηση στην Καραϊβική, όπου drone κατέστρεψε ταχύπλοο, σκοτώνοντας έντεκα Βενεζουελάνους, συνιστά έγκλημα πολέμου, ο Βανς απάντησε «Δεν με νοιάζει πώς το αποκαλείτε» «I don’t give a sh*t what you call it»
LIFO NEWSROOM