Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Πάτση ζητεί ο εισαγγελέας - Για τα «ελλιπή πόθεν έσχες»

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Πάτση ζητεί ο εισαγγελέας - Για τα «ελλιπή πόθεν έσχες» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Αίτημα προκειμένου να δοθεί άδεια από την Βουλή για να ασκηθεί ποινική δίωξη στον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Πάτση υπέβαλε ο αρμόδιος για θέματα δηλώσεων "πόθεν έσχες" Εισαγγελέας Εφετών, Χαράλαμπος Τζώνης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που μελέτησε τα οικονομικά στοιχεία τα οποία διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, κρίνει ότι σε βάρος του κ. Πάτση πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που είχε υποβάλει ο βουλευτής προηγούμενα έτη.

Έτσι ο Εισαγγελέας ζητά την άρση ασυλίας του βουλευτή, καθώς θεωρεί ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να διωχθεί ο κ. Πάτσης για τα αδικήματα που αφορούν ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις "Πόθεν έσχες" μετά το έτος 2019.

Ο φάκελος της δικογραφίας θα διαβιβαστεί μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή, η οποία θα κρίνει αν θα αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ.Πάτση, ώστε ο Εισαγγελέας να προχωρήσει στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ και χρυσές λίρες

Ελλάδα / Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στους 16 οι συλληφθέντες – Βρέθηκαν χιλιάδες ευρώ, ράβδοι χρυσού και λίρες

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελία για ποινικές διώξεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς νέους εμπλεκόμενους - Κατασχέθηκαν μεγάλα ποσά μετρητών, χρυσός και πολύτιμα αντικείμενα
THE LIFO TEAM
«Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη στην Ελλάδα και πέθανε από καρκίνο

Ελλάδα / «Μεταξύ 5-10 χρονών» το παιδί που πέθανε από καρκίνο στην Ελλάδα και είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη

Ήταν μέλος οικογένειας με τρία παιδιά που γεννήθηκαν από το σπέρμα του συγκεκριμένου δότη - Μετά τον θάνατό του διαγνώστηκε με καρκίνο και άλλο παιδί της οικογένειας
THE LIFO TEAM