Όταν ο Ομπάμα βρήκε τον Bono να κοιμάται σε κρεβατοκάμαρα του Λευκού Οίκου

Ο Bono με τον Ομπάμα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Bono κοιμήθηκε κάποτε στην κρεβατοκάμαρα Λίνκολν του Λευκού Οίκου, αφού έφαγε και ήπιε με τον τότε πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. 

Ο τραγουδιστής των U2 περιγράφει το περιστατικό στα απομνημονεύματά του που κυκλοφόρησαν την Τρίτη, με τίτλο «Surrender: 40 Songs, One Story». 

Ο 62χρονος αναφέρει στο βιβλίο ότι έχει αλλεργία στο σαλικυλικό οξύ, το οποίο υπάρχει στο κρασί. Εκείνο το βράδυ, ο Bono επέλεξε να συνοδεύσει το φαγητό του με κρασί, αλλά κάποια στιγμή άρχισε να νυστάζει και τελικά τον βρήκαν να κοιμάται. 

Ο Bono είχε πάει με την σύζυγό του στον Λευκό Οίκο. «Αν είχα πιει κοκτέιλ, όλα θα ήταν καλά, όμως επέτρεψα στον εαυτό μου να πιει ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό. Ή ήταν δύο;», γράφει στο βιβλίο του. Όταν πίνει κρασί, εξηγεί, παίρνει ένα αντισταμινικό χάπι, λόγω της αλλεργίας του. Όταν δεν το κάνει αυτό, τον παίρνει ο ύπνος. 

Όταν άρχισε να νυστάζει, ζήτησε συγγνώμη και σηκώθηκε από το τραπέζι. Έπειτα από δέκα λεπτά, ο Μπαράκ Ομπάμα ανησύχησε. «Λείπει εδώ και λίγη ώρα, είναι εντάξει;», ρώτησε τη σύζυγο του τραγουδιστή, Άλι Χιούσον.  

Εκείνη εξήγησε στον τότε πρόεδρο ότι ο τραγουδιστής είναι καλά και ότι πιθανότατα απλά πήγε «να κοιμηθεί». Εξήγησε στον Ομπάμα για την αλλεργία του συζύγου της και στη συνέχεια εκείνη πήγε να τον ψάξει. 

Ο Ομπάμα ακολούθησε και θυμήθηκε ότι νωρίτερα ο Bono τον είχε ρωτήσει για μια ιστορική ομιλία του Αβραάμ Λίνκολν. Έτσι, οι δυο τους μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα Λίνκολν όπου βρήκαν τον τραγουδιστή. 

«Καλό ένστικτο. Μπήκαν στην κρεβατοκάμαρα Λίνκολν και εκεί ήμουν, αναίσθητος, με το κεφάλι στην αγκαλιά του Αβραάμ Λίνκολν, στο ίδιο το κρεβάτι του», γράφει στο βιβλίο. 

Ο 62χρονος σημειώνει ότι ο Ομπάμα «δεν πίστεψε ούτε για ένα λεπτό» ότι εκείνος έχει αλλεργία. «Πιστεύει ότι η Άλι το σκαρφίστηκε για να με καλύψει. Λέει στον κόσμο ότι μπορεί να πιει περισσότερο από μένα. Ανοησίες. Αλλά φτιάχνει δυνατό martini», αναφέρει ακόμη. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

Διεθνή / Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από τα νυχτερινά πλήγματα της Ρωσίας στο Κίεβο

«Ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 14. Σαράντα τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Κίεβο, 6 ακόμη τραυματίστηκαν στην Οδησσό» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Διεθνή / Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται στο Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανέφερε ότι «επιχειρεί για να αναχαιτίσει και να πλήξει εκεί όπου είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την απειλή»
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Οι ΗΠΑ προτείνουν συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ο Λευκός Οίκος συζητά με το Ιράν την πιθανότητα να οργανωθεί συνάντηση εντός της εβδομάδας ανάμεσα στον ειδικό απεσταλμένο της προεδρίας των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ και τον ιρανό υπουργό Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί
LIFO NEWSROOM
Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM
USS Nimitz

Διεθνή / Μήνυμα αποτροπής προς το Ιράν: Αλλαγή πορείας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Nimitz προς τη Μέση Ανατολή

Η παρουσία του Nimitz επιτρέπει ταχεία αντίδραση σε ενδεχόμενες κρίσεις, ενώ ενισχύει την προστασία των θαλάσσιων οδών (όπως τα Στενά του Ορμούζ), που είναι κρίσιμες για το παγκόσμιο εμπόριο ενέργειας
LIFO NEWSROOM
Οι επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ αποκαλύπτουν πλήρη έλλειψη καταφυγίων για παλαιστινιακές πόλεις

Διεθνή / Ισραήλ: Οι επιθέσεις του Ιράν αποκαλύπτουν έλλειψη καταφυγίων σε παλαιστινιακές πόλεις

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από ιρανικό πλήγμα στην πόλη Ταμρά κοντά στη Χάιφα, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε καταφύγια και τις ανισότητες που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM