Ναυαγοί επιβίωσαν επί 28 ώρες στη θάλασσα ανάμεσα σε καρχαρίες και μέδουσες - Το μήνυμα που τους «έσωσε»

Ναυαγοί επιβίωσαν επί 28 ώρες στη θάλασσα ανάμεσα σε καρχαρίες και τσούχτρες - Το μήνυμα που τους «έσωσε» Facebook Twitter
Ο Λι στα αριστερά και ο Λουάν στα δεξιά - Φωτ.: Courtesy Lt. Katy Caraway.
0

Τρεις ναυαγοί πάνω σε σχεδία βρέθηκαν αντιμέτωποι με καρχαρίες και τσούχτρες στα ανοιχτά της Λουιζιάνα για να διασωθούν τελικά μετά από 28 ολόκληρες ώρες, χάρη σε ένα «θαυματουργό» μήνυμα. 

Ο λόγος για τρεις καλούς φίλους που αποφάσισαν στις 8 Οκτωβρίου να βγουν στα ανοιχτά για ψάρεμα. Ωστόσο, η φουρτουνιασμένη θάλασσα προκάλεσε εισροή υδάτων στο σκάφος με το ίδιο τελικά να βυθίζεται με ταχείς ρυθμούς. Οι άνδρες δημιούργησαν γρήγορα μια αυτοσχέδια σχεδία, δένοντας δύο παγοθήκες μαζί με την μπαντάνα ενός εκ των τριών, του Λι. 

Πλέον άρχισε να σκοτεινιάζει και οι τρεις άνδρες κρατιούνταν από τη σχεδία όσο ευτυχώς το φεγγάρι φώτιζε κάπως μέσα στο σκοτάδι. «Ευτυχώς που υπήρχε πανσέληνος έξω γιατί είχαμε φως», είπε ο Λουάν.

Μετά από μερικές ώρες ένας καρχαρίας επιτέθηκε στον Λουάν: «Ο καρχαρίας χτύπησε το σωσίβιο και προσπάθησα να τον απωθήσω. Δεν έφευγε, οπότε τον χτύπησα στα μάτια. Έβαλα τους αντίχειρές μου στα μάτια του και έφυγε».

Ναυαγοί επιβίωσαν επί 28 ώρες στη θάλασσα ανάμεσα σε καρχαρίες και τσούχτρες - Το μήνυμα που τους «έσωσε» Facebook Twitter
Φωτ.: US Coast Guard

Όμως εκτός από τους καρχαρίες, οι ναυαγοί είχαν να αντιμετωπίσουν και τους τσούχτρες: «Κάθε 15 με 20 λεπτά, σε τσίμπαγαν συνεχώς μέδουσες. Στη μέση της νύχτας, ξύπνησα με μια μέδουσα τόσο μεγάλη στην αγκαλιά μου», είπε ο Λι. 

Το επόμενο πρωί, ο Λι αποφάσισε να φύγει από τους άλλους δύο και να κολυμπήσει περίπου πέντε μίλια μακριά σε ένα σκάφος που αχνοφαινόταν για να καλέσει σε βοήθεια. Ωστόσο, όταν έφτασε περίπου ένα μίλι μακριά, το σκάφος έφυγε.

Ο Λι σε κατάσταση απόγνωσης έβγαλε τότε το κινητό του τηλέφωνο που ήταν σε αδιάβροχη θήκη με λιγότερο από 5% μπαταρία για να δει αν έχει έστω και λίγο σήμα. 

«Άνοιξα το τηλέφωνό μου και τότε ξαφνικά ήρθαν όλα τα μηνύματα. Όλο αυτό το διάστημα δεν είχα σήμα», είπε. Ο Λι δεν έχασε χρόνο και έστειλε άμεσα στίγμα τοποθεσίας σε έναν φίλο του. Λίγο μετά το κινητό απενεργοποιήθηκε. 

Ο φίλος του έλαβε το μήνυμα και επικοινώνησε με την ακτοφυλακή για τη θέση των ναυαγών. Βέβαια, η ακτοφυλακή τους έψαχνε ήδη προκειμένου να τους διασώσει αλλά φυσικά το ακριβές στίγμα βοήθησε την έρευνα. 

Ναυαγοί επιβίωσαν επί 28 ώρες στη θάλασσα ανάμεσα σε καρχαρίες και τσούχτρες - Το μήνυμα που τους «έσωσε» Facebook Twitter
Σκισμένο σωσίβιο από καρχαρία - Φωτ.: Coast Guard Air Station New Orleans.

Οι αρχές έσπευσαν στο σημείο και μετά από 15 με 20 λεπτά εντόπισαν τον Λι από αέρος.

Οι άλλοι δύο βρέθηκαν περίπου ένα μίλι μακριά ενώ κατά τη διαδικασία απεγκλωβισμού γύρω τους είχαν μαζευτεί καρχαρίες. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο αιμορραγούσε στα χέρια του ενώ ένας καρχαρίας του είχε σκίσει το σωσίβιο. 

Και οι τρεις ναυαγοί βρέθηκαν με υποθερμία και αποκαμωμένοι, ωστόσο, σώοι.  

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM