ΟΗΕ: Στην Άνγκελα Μέρκελ το βραβείο της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες

ΟΗΕ: Στην Αγκελα Μέρκελ το βραβείο για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στην πρώην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ απονεμήθηκε το Βραβείο Προσφύγων Νάνσεν της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με ανάρτηση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, «Η πρώην ομοσπονδιακή καγκελάριος της Γερμανίας Δρ. Άνγκελα Μέρκελ είναι η παγκόσμια νικήτρια του βραβείου προσφύγων Nansen 2022 της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες».

Η Μέρκελ υποδέχθηκε περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο το 2015 και το 2016 στο απόγειο του πολέμου στη Συρία.

Εκείνη την εποχή, η Μέρκελ προέτρεψε τους συμπατριώτες της στη Γερμανία να απορρίψουν τον διχαστικό εθνικισμό και αντ' αυτού να κρατήσουν «πνεύμα αυτοπεποίθησης και ελευθερίας, συμπόνια και ανοιχτό μυαλό».

Ο Filippo Grandi, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ανέφερε ότι η πρώην καγκελάριος «Έδειξε τι μπορεί να επιτευχθεί όταν οι πολιτικοί αναλαμβάνουν κατάλληλη δράση και εργάζονται για την εξεύρεση λύσεων στις παγκόσμιες προκλήσεις αντί να μεταθέτουν απλώς την ευθύνη σε άλλους.»

Η επιτροπή επιλογής του Βραβείου δήλωσε ότι το βραβείο αυτό είναι φόρος τιμής στην προσπάθειά της να βρει «βιώσιμες μακροπρόθεσμες λύσεις» για όσους αναζητούν ασφάλεια, μεταξύ άλλων.

Η επιτροπή επιλογής του Βραβείου Προσφύγων Νάνσεν της Ύπατης Αρμοστείας τίμησε επίσης τέσσερις περιφερειακούς νικητές για το 2022: στην Αφρική, το Πυροσβεστικό Σώμα Mbera, μια εθελοντική προσφυγική ομάδα πυρόσβεσης στη Μαυριτανία, στην Αμερική, την Vicenta González, η οποία επί σχεδόν 50 χρόνια προσφέρει υπηρεσίες σε εκτοπισμένους και άλλους ευάλωτους ανθρώπους, στην Ασία και τον Ειρηνικό, την Meikswe Myanmar, μια ανθρωπιστική οργάνωση που βοηθάει τις κοινότητες που έχουν ανάγκη και στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, την Δρ. Nagham Hasan, την Ιρακινή γυναικολόγο που παρέχει ιατρική και ψυχοκοινωνική φροντίδα σε κορίτσια και γυναίκες Γιαζίντι που έχουν επιζήσει από διώξεις, έμφυλη βία κλπ.

Με πληροφορίες του UNHCR

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΣ

Διεθνή / Τουρκία: Τι βρήκε η αστυνομία στο κινητό του 14χρονου δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους

Συνελήφθη ο πατέρας του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός επιθεωρητής - Βίντεο από κάμερες του σχολείου δείχνουν τη στιγμή που ξεκινά η ένοπλη επίθεση
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Για «ραγδαία ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει «πολύ σοβαρή» πρόοδο στην ικανότητά της να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM