ΙΕΛΚΑ: Μειώθηκε η κατανάλωση μοσχαριού -Ψάχνουν προσφορές στα σουπερμάρκετ

ΙΕΛΚΑ: Μειώθηκε η κατανάλωση μοσχαριού -Ψάχνουν προσφορές στα σουπερμάρκετ Facebook Twitter
0

Προσφορές και εκπτώσεις αναζητούν οι καταναλωτές, σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ, την ώρα που οι ανατιμήσεις είναι συνεχείς σε βασικά είδη διατροφής.

Σύμφωνα έρευνα του ΙΕΛΚΑ, το 84% των καταναλωτών τόνισε ότι αναζητά προσφορές και εκπτώσεις στα ράφια των σουπερμάρκετ. 

Παράλληλα, ποσοστό 75% δηλώνει ότι επιλέγει οικονομικότερες ή φθηνότερες επιλογές προϊόντων, κάτι που αποδεικνύεται από την αύξηση των πωλήσεων των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας το πρώτο τρίμηνο του 2022, η οποία πλησιάζει το 10%.

Το 67% αναφέρει ότι έχει μειώσει συνολικά τις αγορές σε είδη τροφίμων και είδη παντοπωλείου (έναντι 61% στη μέτρηση του Απριλίου).

Ο αντιπρόσωπος οργάνωσης κρέατος, Ν. Φωτιάδης, μιλώντας στο OPEN δήλωσε ότι η κατανάλωση στο μοσχάρι έχει μειωθεί τους τελευταίους μήνες κατά 35-40% ενώ τα παρατηρείται παρόμοια μείωση στην κατανάλωση κοτόπουλου.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Οικονομία / Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Από τη γεωπολιτική και την οικονομία έως την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Υγεία και την Επιστήμη, οι κρίσιμες εξελίξεις της νέας εποχής στο επίκεντρο των συζητήσεων, υπό τον τίτλο: “The Shock of the New”
THE LIFO TEAM