Ιταλία: 67χρονη κρατούνταν φυλακισμένη σε αποθήκη από τον αδελφό της επί 22 χρόνια

Ιταλία: 67χρονη κρατούνταν φυλακισμένη σε αποθήκη από τον αδελφό της επί 22 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: EPA/GIUSEPPE LAMI
0

Φυλακισμένη επί 22 χρόνια στο σπίτι του αδελφού και της κουνιάδας της παρέμενε μία 67χρονη στην περιφέρεια Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας.

Η γυναίκα εντοπίστηκε μετά από ανώνυμη καταγγελία και εντοπίστηκε από καραμπινιέρους, που φρόντισαν για τη μεταφορά της σε ασφαλές σημείο.

Οι εισαγγελείς χαρακτηρίζουν την όλη αυτή ιστορία «φρικιαστική».

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε μετακομίσει στο σπίτι του αδελφού της λίγο μετά τον θάνατο του συζύγου της. Στην αρχή όλα έμοιαζαν να βαίνουν ομαλά, αλλά μετά από λίγο η κατάσταση άλλαξε.

Η Μαρία, όπως την αποκαλούν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υποχρεώθηκε να φύγει από το κυρίως σπίτι και να πάει στην αυλή, σε μια αποθήκη χωρίς καλοριφέρ. Της επέτρεπαν να πλένεται μόνον μια φορά τον μήνα, μέσα σε σκάφη. Δεν μπορούσε να συναντηθεί και να μιλήσει με κανέναν και η αποθήκη ήταν πάντα κλειστή, απ’ έξω, με χοντρό σπάγκο και καρφιά.

Η μόνη «έξοδος υπό επιτήρηση» είχε ως προορισμό ένα μικρό κομμωτήριο, όπου στη Μαρία επιτρεπόταν να κόβει τα μαλλιά της, αλλά χωρίς να συζητά με την κομμώτρια. Δεν είχε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί την τουαλέτα του σπιτιού και ούτε να πηγαίνει στο νεκροταφείο, στον τάφο του συζύγου της.

Οι καραμπινιέροι υπογράμμισαν ότι η γυναίκα μπόρεσε να παραμείνει ζωντανή, χάρη στην τεράστια αντοχή και θέλησή της και ότι - έστω και μόνο με το βλέμμα - προσπαθούσε να δώσει να καταλάβει σε όποιον έβλεπε, πηγαίνοντας στο μικρό κομμωτήριο έξω από την πόλη Καμπομπάσο, τα μαρτύρια που περνούσε καθημερινά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Διεθνή / Κύπρος: Παραιτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Χριστοδουλίδη

Αφορμή για την παραίτηση του Χαράλαμπου Χαραλάμπους στάθηκε το βίντεο που έχει διαρρεύσει με συνομιλίες που αποκαλύπτουν ροή «μαύρου» χρήματος κατά την προεκλογική εκστρατεία του Νίκου Χριστοδουλίδη
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM