No.1

Dan Price: O CEO που αύξησε τον κατώτατο μισθό σε 70.000$ παραιτήθηκε εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλικά εγκλήματα

Dan Price: O CEO που αύξησε τον κατώτατο μισθό σε 70.000 δολάρια παραιτήθηκε εν μέσω καταγγελιών για σεξουαλικά εγκλήματα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Dan Price, o CEO της Gravity Payments, που έγινε ευρέως γνωστός αφότου όρισε τον κατώτατο μισθό των εργαζομένων της επιχείρησης στα 70.000 δολάρια μειώνοντας τον δικό του κατά 90%, παραιτήθηκε εν μέσω καταγγελιών για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική επίθεση. 

Η αποχώρησή του από την εταιρεία που ίδρυσε όταν ήταν στο κολέγιο, ήρθε μετά από δημοσίευμα των New York Times πως ο Price χρησιμοποίησε τις πλατφόρμες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δημιουργήσει τη φήμη του καλού εργοδότη, σε μια προσπάθεια να καλύψει «ένα μοτίβο κακοποίησης στην προσωπική του ζωή και μια εχθρική συμπεριφορά στην εταιρεία του». 

Σε δήλωσή του, που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Price ενημέρωσε πως αφήνει την Gravity Payments «για να επικεντρωθώ στη μάχη κατά των ψευδών καταγγελιών σε βάρος μου». Σε δεύτερη ανάρτηση, αναφέρθηκε στα όσα έκανε για τους υπαλλήλους του κατά τη διάρκεια των ετών, όπως απεριόριστη άδεια, μετ΄αμοιβής. 

Μία 27χρονη καλλιτέχνις και μοντέλο, είπε στους Times πως είχε ένα ειδύλλιο τριών μηνών με τον Price στις αρχές του 2021, όταν και τη βίασε.

Ο 38χρονος έχει αρνηθεί τις καταγγελίες σε βάρος του, ενώ η αστυνομία του Παλμ Σπρινγκς στην Καλιφόρνια ενημέρωσε την εφημερίδα πως με την υπόθεση ασχολείται η τοπική εισαγγελία και έχει προταθεί δίωξή του για βιασμό και νάρκωση θύματός του. 

Οι Times έδωσαν λεπτομέρειες αναφορικά με τη σωματικά και σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να υπέστησαν πέντε γυναίκες σε διάστημα 10 ετών. Τέσσερις εξ αυτών μίλησαν, δίνοντας και τα στοιχεία τους. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του για κακοποίηση. Νωρίτερα φέτος κατηγορήθηκε για επίθεση και απερίσκεπτη οδήγηση στο Σιάτλ, αφού οι εισαγγελείς είπαν ότι φίλησε με τη βία μια γυναίκα μετά από μια συνάντηση για δείπνο. Στη συνέχεια την οδήγησε σε ένα πάρκινγκ όπου επιχείρησε επικίνδυνες φιγούρες με το αυτοκίνητο ενώ εκείνη ήταν μέσα στο όχημα. Ο Price δήλωσε αθώος στις κατηγορίες και περιμένει τη δίκη του τον Οκτώβριο.

Το 2015, τη χρονιά που έγινε γνωστός παγκοσμίως, η πρώην σύζυγός του Kristie Colon είχε πει πως την είχε χτυπήσει. Είχε αρνηθεί και αυτή την κατηγορία. 

Όσον αφορά στα ποστ που έκανε στο Twitter υπέρ των εργαζομένων του και των γυναικών, φαίνεται ότι δεν ήταν αυτός που το έγραφε, αλλά ένας συγγραφέας, ο Mike Rosenberg, ο οποίος είχε προσληφθεί γι'αυτή τη δουλειά. 

Και ο Rosenberg παραιτήθηκε το 2019 όταν κατηγορήθηκε για αποστολή μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου. Ο ίδιος είχε δηλώσει πως δεν ήθελε να τα στείλει στο πρόσωπο που τα έλαβε, αλλά δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM