Τυνησία: Αστυνομικοί διέκοψαν παράσταση κωμικού επειδή «προσέβαλε τα χρηστά ήθη»

Τυνησία: Αστυνομικοί διέκοψαν παράσταση κωμικού επειδή «προσέβαλε τα χρηστά ήθη» Facebook Twitter
Ο ηθοποιός, Λοτφί Αμπντελί - Φωτ.: Getty Images.
0

Αντιδράσεις προκάλεσε στην Τυνησία η παρέμβαση της αστυνομίας σε παράσταση του δημοφιλή κωμικού Λοτφί Αμπντελί, με την αιτιολογία ότι «προσέβαλε τα χρηστά ήθη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι οι χρήστες των μέσων κοινωνικών δικτύωσης που διατύπωσαν φόβους για επιστροφή της λογοκρισίας όπως επί των ημερών του δικτάτορα Μπεν Αλί.

Ο 52χρονος κωμικός και ηθοποιός συμμετείχε την Κυριακή σε ένα φεστιβάλ στην πόλη Σφαξ, όταν αστυνομικοί ενοχλήθηκαν από μια σκηνή στην οποία ο Αμπντελί επέκρινε τις αρχές, υψώνοντας πολλές φορές το μεσαίο δάκτυλο.

Αστυνομικοί ανέβηκαν στη σκηνή και προσπάθησαν να διακόψουν οριστικά την παράσταση. Όμως ο δημοφιλής κωμικός αρνήθηκε να εγκαταλείψει την παράσταση, την οποία τελικά κατάφερε να ολοκληρώσει. Ακολούθως, επικαλούμενος αυτόπτες μάρτυρες, κατήγγειλε την «εχθρική» συμπεριφορά «τριών αστυνομικών», τους οποίους κατηγόρησε ότι του πέταξαν μπουκάλια με νερό.

Για να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά τους, ένα σωματείο της αστυνομίας κοινοποίησε σήμερα στη σελίδα του στο Facebook τη σκηνή που προκάλεσε την ένταση, ζητώντας «συγγνώμη» που δημοσίευσε τέτοιες «ανοησίες». Δύο αστυνομικοί υπέβαλαν μήνυση κατά του Αμπντελί, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Τυνησίας.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί Τυνήσιοι επέκριναν τη στάση της αστυνομίας και εξέφρασαν φόβους για επιστροφή σε «σκοτεινές εποχές», όταν απαγορεύονταν σατιρικές παραστάσεις και εκπομπές.

Η Ένωση Δημοσιογράφων της Τυνησίας (SNJT) κατήγγειλε επιθέσεις εναντίον μελών της που βιντεοσκοπούσαν την παρέμβαση των αστυνομικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Διεθνή / Οργή Τραμπ για τα στοιχεία της απασχόλησης – Απέλυσε την επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τη διορισμένη από τον Μπάιντεν επικεφαλής «ανίκανη» και διέταξε την άμεση απομάκρυνσή της, μετά από δυσμενή έκθεση για την αγορά εργασίας.
LIFO NEWSROOM
Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος ξεχρεώνει: Πλήρωσε 4 εκατ. ευρώ σε φίλους και αριστοκράτες που τον «έσωσαν» από την εφορία

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας επέστρεψε τα χρήματα που του είχαν δανείσει επιχειρηματίες και ευγενείς για να καλύψει μια τεράστια φορολογική οφειλή το 2021. Πώς τα κατάφερε από την εξορία στο Αμπού Ντάμπι
LIFO NEWSROOM
Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / Θύελλα για συνέντευξη με «νεκρό» μέσω AI – Το άβαταρ θύματος ένοπλης επίθεσης προκάλεσε αντιδράσεις

Σφοδρές επικρίσεις κατά του πρώην δημοσιογράφου του CNN Τζιμ Ακόστα, που πήρε «συνέντευξη» από εικονική αναπαράσταση 17χρονου θύματος του μακελειού στο Πάρκλαντ. Η συνέντευξη χαρακτηρίστηκε «μακάβρια», «χειριστική» και «τερατώδης»
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM