Τραμπ: Πράκτορες του FBI ερευνούν το σπίτι μου στη Φλόριντα

Τραμπ: Πράκτορες του FBI ερευνούν το σπίτι μου στη Φλόριντα Facebook Twitter
Το Μαρ-α-Λάγκο
0

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι πράκτορες του FBI έκαναν απροειδοποίητη «έφοδο» στην κατοικία του στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα. Η έρευνα στο διάσημο Μαρ-α-Λάγκο, παρότι «συνεργάστηκα με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες», δεν ήταν «ούτε απαραίτητη ούτε προσήκουσα», ανέφερε ο κ. Τραμπ.

«Το έθνος μας ζει μαύρες μέρες, το όμορφο σπίτι μου, το Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, πολιορκείται και ερευνάται και έχει καταληφθεί από πολυάριθμους πράκτορες» του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας, επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος. «Παραβίασαν ακόμα και το χρηματοκιβώτιό μου!», εξεμάνη. Κατήγγειλε πως υφίσταται «πολιτικό διωγμό».

Τραμπ: Πράκτορες του FBI ερευνούν το σπίτι μου στη Φλόριντα Facebook Twitter

Δεν ανέφερε τον λόγο που διεξήχθη η επιχείρηση της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Το FBI δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει την έρευνα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Los Angeles Times.

Σε βάρος του μεγιστάνα των ακινήτων εκκρεμούν διάφορες ποινικές υποθέσεις. Είναι εξάλλου ακόμη σε εξέλιξη η προσπάθεια ειδικής εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων να ρίξει περισσότερο φως στον ρόλο του στην επίθεση στο ομοσπονδιακό Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου 2021, όταν χιλιάδες οπαδοί του προκάλεσαν χάος στο Κογκρέσο καθυστερώντας την τυπική διαδικασία επικύρωσης της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί έρευνα για αυτή την υπόθεση, αλλά για την ώρα δεν έχει ασκήσει δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου. Στα τέλη Ιουλίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ δεν απέκλεισε πάντως αυτή την πιθανότητα.

Είναι ακόμη σε εξέλιξη έρευνα για την αφαίρεση αρχείων που ανήκαν στην προεδρία από τον Τραμπ. Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία αρχείων, που ειδοποίησε σχετικά το Κογκρέσο, ανακτήθηκαν περίπου 15 κουτιά με έγγραφα, ορισμένα διαβαθμισμένα, από το σπίτι του πρώην προέδρου στη Φλόριντα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντα πολύ δημοφιλής στις τάξεις των οπαδών των Ρεπουμπλικάνων, φλερτάρει ολοένα περισσότερο ανοικτά με την ιδέα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι ο κ. Τραμπ δεν βρισκόταν στην κατοικία του την ώρα της επιχείρησης του FBI, το οποίο εκτελούσε ένταλμα ερεύνης.

Ο κ. Τραμπ έχει μετατρέψει το ιδιόκτητο κλαμπ και γήπεδο γκολφ στο Παλμ Μπιτς στο σπίτι του αφότου εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021, αλλά γενικά περνάει τα καλοκαίρια σε άλλο κλαμπ γκολφ που του ανήκει, στο Μπέντμινστερ, στο Νιου Τζέρζι, καθώς το Μαρ-α-Λάγκο συνήθως κλείνει από τον Μάιο για το καλοκαίρι.

Έρικ Τραμπ: Η έρευνα της ομοσπονδιακής αστυνομίας είχε σκοπό να ανακτηθούν έγγραφα που λείπουν από τον Λευκό Οίκο

Ο Έρικ Τραμπ, γιος του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News ότι η έρευνα στο σπίτι του πατέρα του, στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντας, από ομοσπονδιακούς αστυνομικούς έγινε με σκοπό να βρεθούν έγγραφα της προεδρίας που λείπουν και θέλουν να επιστραφούν τα Εθνικά Αρχεία.

Την ίδια πληροφορία μετέδωσε νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, δίχως να κατονομάσει τις πηγές του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Διεθνή / Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι η Πόλη της Γάζας αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της Χαμάς - Προειδοποίησε όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα εν αναμονή μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM