Βρετανία: Η βάση των Τόρις θέλει ξανά τον Μπόρις Τζόνσον για ηγέτη - Νέα δημοσκόπηση

Βρετανία: Η βάση των Τόρις θέλει ξανά ηγέτη τον Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος θα επανεξέλεγαν τον Μπόρις Τζόνσον ως αρχηγό τους εάν ήταν μεταξύ των υποψηφίων, δείχνει νέα δημοσκόπηση.

Η έρευνα του YouGov, που έγινε για λογαριασμό των Times δείχνει ότι η Λιζ Τρας κατέχει ηγετική θέση έναντι του αντιπάλου της Ρίσι Σουνάκ στην κούρσα για την πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 60% των μελών του κόμματος που συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία διεξήχθη μεταξύ 29 Ιουλίου και 2 Αυγούστου, σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ της πρώην ΥΠΕΞ ενώ μόνο το 26% υποστηρίζει τον Σουνάκ.

Αλλά όταν στα μέλη δόθηκε επίσης η επιλογή να ψηφίσουν τον Τζόνσον, τα πράγματα άλλαξαν. Ο Βρετανός πρωθυπουργός κέρδισε άνετα την κούρσα.

Η δημοσκόπηση έδειξε ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός είχε την υποστήριξη του 40% των μελών του κόμματος, σε σύγκριση με το 28% που υποστήριξε την Τρας και το 23% τον Σουνάκ.

Επίσης, το 53% των μελών του κόμματος πιστεύει ότι ήταν λάθος που αναγκάστηκε να παραιτηθεί ο Τζόνσον ενώ το 41% ​​πιστεύει ότι έπραξε ορθά.

Σύμφωνα με τους κανόνες του κόμματος, ο Τζόνσον δεν επιτρέπεται να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία καθώς αυτό θα σήμαινε ότι θα αντικαταστήσει τον εαυτό του.

Η δημοσκόπηση είναι ένα σημαντικό πλήγμα για τον Σουνάκ, καθώς υποδηλώνει ότι έχει έναν σκληρό αγώνα τις επόμενες πέντε εβδομάδες εάν θέλει να κερδίσει.

Το κόμμα έχει κάνει αλλαγές στην  διαδικασία ψηφοφορίας του κατόπιν συμβουλής του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας (NCSC), μέρος του GCHQ, μετά από προειδοποιήσεις ότι χάκερ θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ψήφους των μελών.

Σύμφωνα με το αρχικό σύστημα του κόμματος, τα μέλη θα μπορούσαν να ψηφίσουν αλλά να αλλάξουν την απόφασή τους όσο η κάλπη παρέμενε ανοιχτή, αλλά τώρα θα παρέχεται ένας μοναδικός κωδικός που θα επιτρέπει μόνο μία, αμετάβλητη ψήφο.

Με πληροφορίες των Times/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η βρετανικής προέλευσης βόμβα με βάρος 250 κιλά, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης, δεν ήταν εφικτό να μετακινηθεί και έπρεπε να εξουδετερωθεί επιτόπου
LIFO NEWSROOM
Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Διεθνή / Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Η Zara έχει ήδη αφαιρέσει τις διαφημίσεις και δήλωσε ότι και τα δύο μοντέλα διέθεταν ιατρικές βεβαιώσεις που αποδείκνυαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες
LIFO NEWSROOM
Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Διεθνή / Μετά την πείνα και η δίψα: Μολυσμένα υπόγεια ύδατα και κατεστραμμένοι αγωγοί νερού στην Γάζα

Το περισσότερο νερό αντλείται από πηγάδια με υφάλμυρο νερό που έχει μολυνθεί περαιτέρω από λύματα και χημικά που στάζουν από τα ερείπια, εξαπλώνοντας τη διάρροια και την ηπατίτιδα.
LIFO NEWSROOM
Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Διεθνή / Oasis: «Υπήρχαν μπίρες παντού, γλίστρησε προφανώς» λέει ο πατέρας του άνδρα που έχασε τη ζωή του στη συναυλία

Ο πατέρας του δήλωσε πως ο γιος του ήταν «φανατικός» οπαδός του συγκροτήματος και πως ολόκληρη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη από τον θάνατό του
LIFO NEWSROOM