Το ευρώ υποχώρησε κάτω από το δολάριο για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια

Το ευρώ υποχώρησε κάτω από το δολάριο για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, το ευρώ υποχώρησε κάτω από την ισοτιμία έναντι του δολαρίου.

Συγκεκριμένα, ένα ευρώ αγόραζε 0,998 δολάρια, σημειώνοντας υποχώρηση 0,4% και ευρισκόμενο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2002.

Η νέα πτώση του ευρώ ήρθε λίγο μετά από την αρνητική έκπληξη που προκάλεσαν για ακόμα μία φορά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η άνοδος των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και οι φόβοι ότι η Μόσχα θα διακόψει τη ροή βλάπτουν το ευρώ. 

Εν τω μεταξύ, η αυξημένη παγκόσμια αβεβαιότητα και η επιθετική νομισματική πολιτική της Fed ωφέλησαν το δολάριο που θεωρείται «ασφαλές καταφύγιο».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗ

Οικονομία / Επιστροφή ενοικίου: Πότε πληρώνεται σε όσους κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις έως 12 Δεκεμβρίου

Τροποποιητικές δηλώσεις Ε1 μπορούν να γίνουν, χωρίς πρόστιμο και χωρίς επιπλέον φόρο, εφόσον οι αλλαγές αφορούν μόνο τα στοιχεία, που σχετίζονται με τη δαπάνη του ενοικίου
LIFO NEWSROOM
Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM