Πέτρος Φιλιππίδης: Να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, προτείνει η Εισαγγελέας

Πέτρος Φιλιππίδης: Την αποφυλάκιση του υπό όρους, προτείνει ο Εισαγγελέας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Την αντικατάσταση της προσωρινής φυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη με περιοριστικούς όρους πρότεινε η Εισαγγελέας της έδρας.

Σημειώνεται ότι οι δικαστές έχουν διατυπώσει την άποψη ότι ο γνωστός ηθοποιός λειτουργούσε με τον ίδιο τρόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, από το 2008 έως το 2014. Φέρεται ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος που είχε ασκώντας εξουσία και προχωρώντας σε αυτές τις πράξεις σε βάρος των θυμάτων του. Ο ίδιος ωστόσο το αρνείται, δίνοντας μάχη για να μην προφυλακιστεί για τα αδικήματα που κατηγορείται.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Eισαγγελέας θεωρεί ότι πλέον δεν είναι επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδες του είναι υποψιασμένες.

Οι όροι που προτείνει να επιβληθούν είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολή εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

«Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη; Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος» είπε η εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από τη συνάδελφο του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM