Η αντίδραση Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι στην ανατροπή του δικαιώματος στην άμβλωση

Η αντίδραση Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι στην ανατροπή του δικαιώματος στην άμβλωση Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/REMKO DE WAAL
0

Η Μέγκαν Μαρκλ σχολίασε την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v Wade για κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος στην άμβλωση στις ΗΠΑ και τόνισε πως είναι ώρα για δράση. 

Η 40χρονη μίλησε στη Vogue για τις επιπτώσεις της απόφασης και κάλεσε τους άνδρες να αντιδράσουν. 

«Οι άνδρες πρέπει να εκφράζονται αυτή τη στιγμή και στο εξής γιατί αυτές είναι αποφάσεις που επηρεάζουν σχέσεις, οικογένειες και κοινότητες» είπε η Μαρκλ. 

«Μπορεί να στοχεύουν γυναίκες, αλλά οι επιπτώσεις μάς επηρεάζουν όλους. Ο σύζυγός μου και εγώ έχουμε μιλήσει πολύ τις τελευταίες μέρες. Είναι και εκείνος φεμινιστής». 

Αναφερόμενη στην αντίδραση του Χάρι, μετά τη γνωστοποίηση της είδησης, επεσήμανε πως «βράχνιασε, όπως και εγώ». 

«Ξέρω ότι για τόσες πολλές γυναίκες, αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα συναίσθημα απελπισίας. Αλλά και πάλι, πρέπει να ενωθούμε και να ξεκολλήσουμε. Πρέπει να δουλέψουμε» πρόσθεσε.

«Αυτή η στιγμή απαιτεί ενότητα, το να ακούς τους ανθρώπους, να αντιλαμβάνεσαι ότι το Σύνταγμα γράφτηκε σε μία περίοδο κατά την οποία οι γυναίκες ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν είμαστε. Συγκεκριμένα πράγματα πρέπει να αλλάξουν» κατέληξε.  

Με πληροφορίες από People

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM