Disney: Θα καλύπτει τα ταξιδιωτικά έξοδα όσων υπαλλήλων καταφεύγουν σε άλλες πολιτείες για άμβλωση

Disney: Θα καλύπτει τα ταξιδιωτικά έξοδα όσων υπαλλήλων αναζητούν αναπαραγωγική περίθαλψη ή και άμβλωση Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Η εταιρεία Walt Disney ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καλύψει τα ταξιδιωτικά έξοδα για τους εργαζομένους της που αναζητούν οικογενειακό προγραμματισμό ή αναπαραγωγική φροντίδα υπό το φως της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ακύρωσε το δικαίωμα στην άμβλωση.

Η εταιρεία είπε στους υπαλλήλους της ότι αναγνωρίζει τον αντίκτυπο της απόφασης του Δικαστηρίου και παραμένει προσηλωμένη στην παροχή ολοκληρωμένης πρόσβασης σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη – συμπεριλαμβανομένου του οικογενειακού προγραμματισμού και της αναπαραγωγικής φροντίδας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Disney.

Τα επιδόματα που παρέχει η εταιρεία θα καλύψουν το κόστος των εργαζομένων που χρειάζονται να ταξιδέψουν σε άλλη τοποθεσία για να έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένης της άμβλωσης.

Η Disney απασχολεί περίπου 80.000 εργαζόμενους στο Walt Disney World στη Φλόριντα, όπου ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις υπέγραψε νομοσχέδιο που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά από 15 εβδομάδες κύησης.

Ο νόμος της Φλόριντα, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου, βασίζεται στην απαγόρευση 15 εβδομάδων του Μισισίπι, η οποία ήταν στο επίκεντρο της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Καθώς μεγάλες εταιρείες όπως η Amazon.com, η Citigroup, η Levi Strauss & Co έχουν δημόσια δεσμευτεί να πληρώσουν για τα ταξίδια των εργαζομένων για αμβλώσεις, αφότου το Politico είχε δώσει στη δημοσιότητα το προσχέδιο γνωμοδότησης του Δικαστηρίου, η Disney αρνήθηκε να τοποθετηθεί.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής, η JPMorgan Chase & Co, εντάχθηκε επίσης στον αυξανόμενο κατάλογο των μεγάλων εταιρειών που θα καλύπτουν τα έξοδα για υπαλλήλους τους που εδρεύουν στις ΗΠΑ που πρέπει να ταξιδέψουν για να κάνουν νόμιμη άμβλωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM