Διπλωματικές πηγές σε τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο

Διπλωματικές πηγές απαντούν στο τουρκικό ΥΠΕΞ: Οι θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο Facebook Twitter
0

Απάντηση στις αναφορές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τα περί απειλών της κυριαρχίας της Τουρκίας από την Ελλάδα δίνουν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας είναι πόλος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα η Τουρκία επιτέθηκε στη Γερμανία για τις δηλώσεις στήριξης στην Ελλάδα κατηγορώντας την Αθήνα ότι επιδίδεται σε παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου και απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, οι «θέσεις της Ελλάδας εδράζονται στο Διεθνές Δίκαιο, είναι γνωστές και αποδεκτές από τους εταίρους και συμμάχους μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν το ρόλο της χώρας μας ως πόλο ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή».

Τουρκία: Η Γερμανία πέφτει στην παγίδα της Ελλάδας –Η δική μας κυριαρχία απειλείται

Σε μία κίνηση κλιμάκωσης της επιθετικής ρητορικής της Άγκυρας, η Τουρκία νωρίτερα σήμερα έστρεψε τα «βέλη» και προς την πλευρά της Γερμανίας, που προχώρησε σε ξεκάθαρη τοποθέτηση υπέρ της Ελλάδας. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι το Βερολίνο πέφτει στην παγίδα της Ελλάδας, η οποία είναι η «μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα».

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς δήλωσε: «Καταδικάζουμε έντονα και απορρίπτουμε τις αβάσιμες δηλώσεις κατά της χώρας μας από την Καγκελαρία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Είναι απαράδεκτο να πέφτει η Γερμανία στην παγίδα πρόκλησης της Ελλάδας και να συμμετέχει στη συκοφαντική εκστρατεία της χώρας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία μας ενάντια στην παραβίαση του εναέριου χώρου της χώρας μας από την Ελλάδα, που παρενοχλεί τα αεροσκάφη μας στον εναέριο χώρο της χώρας μας και στον διεθνή εναέριο χώρο, αγνοώντας το γεγονός ότι είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

»Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που διεκδικεί μεγαλύτερο εναέριο χώρο από τα χωρικά της ύδατα. Με βάση αυτόν τον παράνομο ισχυρισμό, θα ήταν τουλάχιστον άγνοια να χαρακτηριστούν οι πτήσεις εντός 6-10 μιλίων από τον διεθνή εναέριο χώρο ως "παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου". Αν υπάρχει ένας παράγοντας που απειλεί την κυριαρχία του γείτονά του, την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, αυτός είναι η Ελλάδα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM