ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Μήνυση από μητέρα 14χρονης για επίθεση με σουγιά και ξυλοδαρμό της - «Ο διευθυντής δεν έκανε τίποτα»

Μήνυση από μητέρα 14χρονης για επίθεση με σουγιά και ξυλοδαρμό της - «Ο διευθυντής δεν έκανε τίποτα» Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
0

Μητέρα μαθήτριας του σχολείου όπου φοιτούσε ο 14χρονος, που έδωσε τέλος στη ζωή του, έχει καταθέσει μήνυση κατά μαθητών του ιδρύματος που ξυλοκόπησαν την κόρη της και στη συνέχεια ανήρτησαν βιντεοληπτικό υλικό στο διαδίκτυο.

Η μητέρα μίλησε στην ΕΡΤ, με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, και αποκάλυψε πως, μεταξύ άλλων, η 14χρονη κόρη της είχε δεχθεί επίθεση με σουγιά.

Αποτέλεσμα του εκφοβισμού ήταν να μην πηγαίνει στο σχολείο για μεγάλο διάστημα, ενώ, όπως κατήγγειλε, είχε ενημερωθεί η διεύθυνση του σχολείου αλλά τής είπε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Η γυναίκα περιέγραψε καρέ-καρέ την επίθεση που δέχθηκε το παιδί της με σουγιά, «ακριβώς έξω από το σχολείο».

Όπως είπε, καθόταν με μία συμμαθήτριά της, όταν τις προσέγγισε ένας συνομήλικός τους και είπε στην ανήλικη να σηκωθεί «γιατί, έτσι θέλω».

Όταν εκείνη αντέδρασε, ο ανήλικος έβγαλε ένα μαχαίρι πεταλούδα και της είπε: «Άμα στο χώσω αυτό». Μετά από παρέμβαση μεγαλύτερης μαθήτριας, αποχώρησε, αλλά επέστρεψε λίγο αργότερα.

«Ξαναγυρνάει μόλις έφυγε η άλλη κοπέλα και της λέει: "το βλέπεις αυτό"» και την τραυμάτισε. «Ευτυχώς που ήταν χειμώνας και φόραγε μπουφάν και φούτερ» συμπλήρωσε η μητέρα.

Η 14χρονη λιποθύμησε και η φίλη της κάλεσε τη μητέρα για να την ενημερώσει. Μόλις συνήλθε το παιδί, πήγαν στην αστυνομία και κατέθεσε μήνυση.

Όπως είπε η μητέρα, είχε επικοινωνία με τον διευθυντή του σχολείου για να τον ενημερώσει ότι «υπάρχει πρόβλημα με κάποια παιδιά», αλλά εκείνος «δεν με ρώτησε τι συμβαίνει. Η απάντηση του ήταν, δεν μπορώ να κάνω τίποτα».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτης Φουφόπουλος, κατήγγειλε πως τα περιστατικά είναι πολλά αλλά «ο κόσμος φοβάται να μιλήσει».

Υπογράμμισε πως είναι πολύ σημαντικό να παρέμβει η πολιτεία καθώς δεν είναι δυνατό να «γίνεται μία καταγγελία στην αρχή της χρονιάς και να είναι αντιμέτωπο το παιδί με τους δράστες όλη τη χρονιά».

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ