Κρούσμα λέπρας εντοπίστηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Νοσοκομείο Αττικόν Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Κρούσμα λέπρας εντοπίστηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Το περιστατικό ήταν από την Πελοπόννησο, δεν ήταν από την Αθήνα», είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου, Σπυρίδων Πουρνάρας στο OPEN.

«Βρήκαμε ότι υπάρχει μικροβακτηρίδιο λέπρας. Είχαμε βρει και πρόπερυσι το 2020 άλλο ένα κρούσμα. Θέλω να σας πω ότι υπάρχουν κρούσματα παλιών ασθενειών, υπάρχουν από λίγα σποραδικά. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση να τα βρούμε, για να μην διασπαστούν», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι στο νοσοκομείο «Αττικόν» διακομίστηκε και το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που παρουσιάστηκε στην Κεφαλονιά.

Το περιστατικό έχει αναλάβει ο καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας -Λοιμώξεων,  Αναστασία Αντωνιάδου και τον καθηγητή Παθολογίας – Ρευματολογίας Δημήτρη Μπούμπα.

Τα αποτελέσματα των διαγνωστικών εξετάσεων που έχουν σταλεί στο εργαστήριο αναφοράς στη Θεσσαλονίκη θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα, ενώ νέα ενημέρωση αναμένεται εντός της ημέρας.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι μόνο το ψήσιμο του αρνιού: Πέντε έθιμα που ίσως δεν ξέρατε για την Κυριακή του Πάσχα

Ελλάδα / Δεν είναι μόνο το ψήσιμο του αρνιού: Πέντε έθιμα που ίσως δεν ξέρατε για την Κυριακή του Πάσχα

Δεν είναι μόνο γιορτή και οικογενειακά τραπέζια, αλλά και μια ευκαιρία να ανακαλύψει κανείς ιδιαίτερα τοπικά έθιμα που κρατούν ζωντανή την παράδοση σε κάθε γωνιά της χώρας
THE LIFO TEAM