Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Απολογείται ο Αναγνωστόπουλος, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της Καρολάιν

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Απολογείται ο Αναγνωστόπουλος, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της Καρολάιν Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ακριβώς έναν χρόνο μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απολογείται σήμερα στη δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ο 34χρονος θα κληθεί σήμερα να δώσει εξηγήσεις στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τα όσα έγιναν τη μοιραία νύχτα. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν την εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, την άγρια θανάτωση του σκύλου τους και τις ψευδείς καταθέσεις που έδινε επί 37 ημέρες, εμφανιζόμενος ως επιζών μίας φρικτής ληστείας που έγινε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Η Καρολάιν, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε έναν αργό «αγωνιώδη» θάνατο, καθώς πάσχιζε να αναπνεύσει επί έξι ολόκληρα λεπτά. Η 20χρονη βρέθηκε με ένα ύφασμα τυλιγμένο στον λαιμό της, δεμένη πισθάγκωνα, ενώ το μωρό της κοιμόταν ακουμπισμένο στην πλάτη της. Η Ρόξι, ο σκύλος της οικογένειας, ήταν κρεμασμένη με το λουρί της στο κάγκελο της εσωτερικής σκάλας.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να επιχειρήσει να πείσει τους δικαστές ότι η γυναικοκτονία έγινε εν βρασμώ και ότι δεν το είχε προσχεδιάσει, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Στην απολογία του στον ανακριτή, ο 34χρονος είχε ισχυριστεί πως δεν προσχεδίασε το έγκλημα, ότι δεν βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και πως «έτερα γεγονότα πυροδότησαν» την αντίδρασή του.

Επίσης, τότε είχε ισχυριστεί ότι η σκηνοθεσία που έκανε στη συνέχεια έγινε αποκλειστικά για να προστατέψει το παιδί και να μην το χάσει αν ομολογούσε την πράξη του. «Για να μεγαλώσει η κόρη μου τουλάχιστον με τον πατέρα της», ανέφερε στο υπόμνημα που είχε παραδώσει.

Η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες, καθώς αφού πει όσα θέλει, θα κληθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις του δικαστηρίου και των συνηγόρων. Η επόμενη δικάσιμος που έχει ορίσει το δικαστήριο είναι για την ερχόμενη Δευτέρα. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ελλάδα / Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ο Ζακ Κωστόπουλος, ακτιβιστής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και γνωστός drag performer, έχασε τη ζωή του στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό έξω από κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: «Είναι συντετριμμένη» λέει ο δικηγόρος της 43χρονης - Απολογούνται σήμερα οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα / Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: «Είναι συντετριμμένη» λέει ο δικηγόρος της 43χρονης - Απολογούνται σήμερα οι κατηγορούμενοι

Η πρώην σύζυγος του καθηγητή επιμένει στην αθωότητα της - Η οικογένεια του ετοιμάζεται να διεκδικήσει την επιμέλεια των παιδιών τους
LIFO NEWSROOM