Μήνυμα Σαρλ Μισέλ από την Ουκρανία: «Η Ιστορία δεν θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου εδώ, υπάρχουν στοιχεία»

Μήνυμα Σαρλ Μισέλ από την Ουκρανία: «Η Ιστορία δεν θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter/Charles Michel
0

«Η Ιστορία δεν θα ξεχάσε τα εγκλήματα πολέμου» που γίνονται στην Ουκρανία, διεμήνυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, οποίος επισκέπτεται τη χώρα. 

Μέσω Twitter, o Μισέλ δημοσιεύει φωτογραφίες από την παρουσία του στην περιοχή Μποροντιάνκα της Μπούχα. 

«Όπως στη Μπούσα και τόσες άλλες πόλεις στην Ουκρανία. Η Ιστορία δεν θα ξεχάσει τα εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί εδώ. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη» γράφει. 

Η Ρωσία έχει αρνηθεί, επανειλημμένα, τις καταγγελίες περί εγκλημάτων πολέμου και επιθέσεων κατά αμάχων, αλλά δημοσιογράφοι έχουν στη διάθεσή τους σχετικά στοιχεία. 

Νωρίτερα σήμερα ο Μισέλ ανήρτησε μια φωτογραφία από την άφιξή του σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στην πρωτεύουσα, το Κίεβο.

«Στην καρδιά μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Ευρώπης» ανέφερε στη λεζάντα. 

Ο Βέλγος πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Ντε Κρο, δήλωσε την Τρίτη ότι η επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι «συγκρίσιμη με τις πιο σκοτεινές σελίδες της ευρωπαϊκής μας ιστορίας».

Πρόσθεσε ότι «είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί ακόμα να συμβεί στην Ευρώπη» και ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ατιμωρησία για εγκλήματα πολέμου».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε επιφυλακή οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ για την άσκηση «Zapad 2025» Ρωσίας με Λευκορωσία - Προειδοποίηση και από την Ουκρανία

Διεθνή / Σε επιφυλακή το ΝΑΤΟ για την άσκηση «Zapad 2025» Ρωσίας με Λευκορωσία - Προειδοποίηση και από την Ουκρανία

Η άσκηση «Zapad 2025» περιλαμβάνει- μεταξύ άλλων- ασκήσεις ετοιμότητας για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων και των ρωσικής κατασκευής υπερηχητικών πυραύλων Oreshnik
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Κατατέθηκε αίτημα για την ευκολότερη πρόσβαση στην άμβλωση

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Κατατέθηκε αίτημα για ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στην άμβλωση

Με περισσότερες από 1 εκατομμύριο υπογραφές, η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών «Η Φωνή μου, η Επιλογή μου» υπέβαλε το αίτημά της για τη δημιουργία ενός μηχανισμού χρηματοδότησης που θα καταστήσει την άμβλωση πιο προσβάσιμη
LIFO NEWSROOM
Μαρτυρίες για τον φονικό σεισμό 6R στο Αφγανιστάν: «Υπάρχει θάνατος σε κάθε σπίτι, παιδιά και γυναίκες ούρλιαζαν»

Διεθνή / Μαρτυρίες για τον φονικό σεισμό 6R στο Αφγανιστάν: «Υπάρχει θάνατος σε κάθε σπίτι, παιδιά και γυναίκες ούρλιαζαν»

Ένας άνδρας είπε πως 10 συγγενείς του, συμπεριλαμβανομένων των πέντε παιδιών του, σκοτώθηκαν - Τουλάχιστον πέντε ισχυροί μετασεισμοί - Έρευνες σε απομονωμένες, ορεινές περιοχές
LIFO NEWSROOM
Σικάγο εναντίον Τραμπ: Ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος αψηφούν την εθνοφρουρά

Διεθνή / Σικάγο εναντίον Τραμπ: Ο κυβερνήτης και ο δήμαρχος αψηφούν την εθνοφρουρά

Ο Κυβερνήτης του Ιλινόις και ο Δήμαρχος Σικάγου αντιστέκονται στα σχέδια του Τραμπ για ανάπτυξη στρατού στην πόλη, ενώ οι αντιδράσεις κλιμακώνονται και οι αριθμοί δείχνουν μείωση εγκληματικότητας
LIFO NEWSROOM