Η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ: Έχουμε τη δύναμη να σας βάλουμε στη θέση σας

Η Ρωσία απειλεί τις ΗΠΑ: Έχουμε τη δύναμη να σας βάλουμε στη θέση σας Facebook Twitter
0

Η Ρωσία προειδοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα ότι η Μόσχα έχει τη δύναμη να βάλει στη θέση της την κατεξοχήν υπερδύναμη του κόσμου. Παράλληλα κατηγορεί τη Δύση ότι πυροδότησε μια άγρια ρωσοφοβική συνωμοσία για να διαλύσει τη Ρωσία. 

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2008 έως το 2012 και τώρα είναι αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποκινήσει μία «αηδιαστική» ρωσοφοβία σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν τη Ρωσία να γονατίσει.

«Δεν θα λειτουργήσει. Η Ρωσία έχει τη δύναμη να βάλει όλους τους θρασείς εχθρούς της στη θέση τους», είπε ο Μεντβέντεφ.

Ο Πούτιν έκανε νωρίτερα λόγο για ανάγκη «αυτοκάθαρσης» της ρωσικής κοινωνίας με σκοπό την απαλλαγή από «καθάρματα και προδότες», την ώρα που χιλιάδες πολίτες φεύγουν από τη χώρα εν μέσω των δυτικών κυρώσεων.

«Η Δύση επιχειρεί να διασπάσει την κοινωνία μας με σενάρια για στρατιωτικές απώλειες και για κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις των κυρώσεων, προκειμένου να προκαλέσει εξέγερση του λαού στη Ρωσία», είπε ο Πούτιν σε βίντεο που μοιράστηκε στο Twitter. «Όμως οποιοσδήποτε λαός, ειδικά ο ρωσικός λαός, είναι σε θέση να ξεχωρίσει τους αληθινούς πατριώτες από τα καθάρματα και τους προδότες και θα τους φτύσει».

«Είμαι βέβαιος ότι αυτή η αναγκαία και φυσική αυτοκάθαρση της κοινωνίας θα ενισχύσει μόνο τη χώρα μας, την αλληλεγγύη, την ενότητά μας και την ετοιμότητά μας να απαντήσουμε σε κάθε πρόκληση».

Από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί τους έχουν επιβάλει κυρώσεις σε Ρώσους ηγέτες, εταιρείες και επιχειρηματίες, αποκόπτοντας τη Ρωσία από μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι αυτό που αποκαλούν οι Ρώσοι ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» ήταν απαραίτητο επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούσαν τη χώρα για να απειλήσουν τη Ρωσία και ότι η Ρωσία έπρεπε να αμυνθεί ενάντια στη «γενοκτονία» των ρωσόφωνων από την Ουκρανία. Η Ουκρανία από την πλευρά της αρνείται τις κατηγορίες περί γενοκτονίας ρωσόφωνων.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM