Ζελένσκι: Καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει «ανοιχτή πόρτα» για να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ

Ζελένσκι: Καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει «ανοιχτή πόρτα» για να μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ Facebook Twitter
0

Η Ουκρανία αντιλαμβάνεται πως δεν έχει μία ανοιχτή «πόρτα» στο ΝΑΤΟ για να γίνει μέλος δήλωσεσήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Αν δεν μπορούμε να μπούμε μέσω των ανοιχτών θυρών, τότε πρέπει να συνεργαστούμε με τις ενώσεις με τις οποίες μπορούμε, οι οποίες θα μας βοηθήσουν, θα μας προστατεύσουν…έχοντας ξεχωριστές εγγυήσεις» δήλωσε μέσω ενός νέου βίντεο ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Νωρίτερα σήμερα σε μία live ομιλία του προς τους ηγέτες της Δύσης, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε για μία ακόμα φορά περισσότερη στήριξη προειδοποιώντας ότι η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει και άλλα μέρη της Ευρώπης.

«Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων», είπε, προσθέτοντας με νόημα πως θα ήταν «πιο εύκολο να το κάνουμε μαζί (...) Γιατί αλλιώς, θα έρθουν σε εσάς» .

Ο Ζελένσκι επέμεινε ότι εάν η Ευρώπη δεν πάρει θέση τώρα, η Ρωσία θα στοχεύσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Όλοι είμαστε στόχοι της Ρωσίας... βοηθήστε τον εαυτό σας βοηθώντας μας», είπε.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ήταν μεταξύ των ηγετών που άκουσαν τη συνεδρίαση της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) συμφώνησε ότι πρόκειται για μια στιγμή απελπισίας. Απαντώντας στον Ζελένσκι είπε ότι οι ηγέτες «πρέπει να προσπαθήσουν να κάνουν περισσότερα για να σας υποστηρίξουν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Ο πρίγκιπας Τζορτζ έκανε μια απρόσμενη εμφάνιση στην ίδια ηλικία που ο πρίγκιπας και μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας Ουίλιαμ, άρχισε να δίνει το παρών σε τέτοιες εκδηλώσεις
LIFO NEWSROOM
Ρωσία: Η απουσία του Λαβρόφ πυροδοτεί φήμες ότι έχει χάσει την εύνοια του Πούτιν

Διεθνή / Ρωσία: Η απουσία του Λαβρόφ πυροδοτεί φήμες ότι έχει χάσει την εύνοια του Πούτιν

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δεν παρευρέθηκε σε σημαντική συνάντηση στο Κρεμλίνο και δεν αποτελεί μέρος της ρωσικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο των G20, γεγονός που εγείρει εικασίες
LIFO NEWSROOM
Ιστορική αλλά διακριτική επίσκεψη αλ Σάρα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Διεθνή / Ιστορική αλλά διακριτική η επίσκεψη αλ Σαράα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Οι ΗΠΑ «επιτρέπουν στη Συρία να ξαναρχίσει τις δραστηριότητες της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός ως προς τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας»
LIFO NEWSROOM
Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διεθνή / Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η απόφαση έχει προκαλέσει αγωνία σχετικά με τους ηλικιωμένους επιβάτες, οι οποίοι ενδέχεται να μην διαθέτουν ή να μην είναι σε θέση να χειρίζονται ένα smartphone
LIFO NEWSROOM