Πάολο Κοέλιο: «Η ουκρανική κρίση είναι μια βολική δικαιολογία για ρωσοφοβία» - To tweet που προκάλεσε σχόλια

Πάολο Κοέλιο: Η ουκρανική κρίση είναι μια βολική δικαιολογία για Ρωσοφοβία Facebook Twitter
0

Ο συγγραφέας Πάολο Κοέλιο σχολίασε στο Twitter την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι αναρτήσεις του συνοδεύτηκαν από «χιονοστιβάδα» σχολίων. 

Σε πρόσφατο Tweet του, ο συγγραφέας διεθνών μπεστ σέλερ έκανε λόγο για «ουκρανική κρίση» που, όπως έγραψε, «είναι μια βολική δικαιολογία για ρωσοφοβία». Αρκετοί στα σχόλια έσπευσαν να παρατηρήσουν πως ο συγγραφέας προτίμησε τον όρο κρίση, αντί να μιλήσει για «εισβολή». 

Ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν ήταν και ο Ουκρανός διπλωμάτης, και πρέσβης της Ουκρανίας στην Αυστρία έως το 2021, Ολεκσάντερ Σέρμπα: «Είναι αυτοί που βιάζουν, κλέβουν και σκοτώνουν στην Ουκρανία κοινοί ή μη κοινοί άνθρωποι κύριε Κοέλιο;», παραπέμποντας σε φερόμενο διάλογο Ρώσου στρατιώτη με τη σύζυγό του. 

Ο Κοέλιο έγραψε στα σχόλια: «Έχω ταξιδέψει στην Λβιβ, το Κίεβο, την Οδησσό, τη Γιάλτα, το Τσερνόμπιλ (Ουκρανία). Έχω διασχίσει 10.000 χιλιόμετρα με το τρένο από τη Μόσχα ως το Βλαδιβοστόκ (Ρωσία). Ναι, γίνεται ένας πόλεμος, αλλά μην κατηγορείτε τους απλούς ανθρώπους».  

Στις 28 Φεβρουαρίου, ο Κοέλιο έγραφε πως «η πρώτη απώλεια όταν έρχεται ο πόλεμος είναι η αλήθεια», συστήνοντας στα 15,4 εκατομμύρια ακολούθων τις ενημερωτικές σελίδες διασταύρωσης δεδομένων του πρακτορείου Reuters και του Associated Press. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη: Παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή

Το έργο αποτελεί μέρος της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στον τομέα του πολιτισμού και σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας
THE LIFO TEAM
ΚΛΕΙΔΙ ΣΑΜΙΚΟΥ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Σημαντικά ευρήματα από την ανασκαφή στο Κλειδί Σαμικού

Αρχαιολόγοι αποκάλυψαν στοιχεία για τη λειτουργία αρχαίου ναού του 6ου αιώνα π.Χ., καθώς και πλήθος αντικειμένων που ενισχύουν την υπόθεση ότι ένας από τους χώρους του χρησιμοποιούνταν ως αρχείο
THE LIFO TEAM
ΤΙΜΟΤΕ ΣΑΛΑΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΟΠΕΡΑ ΜΠΑΛΕΤΟ

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Η «απάντηση» στον Σαλαμέ για τις δηλώσεις του σχετικά με την όπερα και το μπαλέτο

Ο δημοφιλής ηθοποιός δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για την όπερα και το μπαλέτο και δεν θα ήθελε να εργαστεί σε κανέναν από τους δύο χώρους
THE LIFO TEAM