Η Vogue διέγραψε την λέξη «Παλαιστίνη» από ποστ για την Gigi Hadid στο Instagram

Η Vogue διέγραψε την λέξη «Παλαιστίνη» από ποστ για την Gigi Hadid στο Instagram Facebook Twitter
Φωτ: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
0

Το περιοδικό Vogue σχολίασε την ανακοίνωση της Gigi Hadid πως σκοπεύει να δωρίσει όλα τα έσοδα από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για να βοηθήσει την Ουκρανία, αλλά παρέλειψε σκόπιμα να αναφέρει την Παλαιστίνη.

Όλα ξεκίνησαν από ένα άρθρο της Vogue με τίτλο «Η Gigi Hadid δωρίζει τα κέρδη της από τον Μήνα Μόδας για την ανακούφιση των Ουκρανών», όπου αρχικά μετέφερε ολόκληρη την δήλωση του μοντέλου, αργότερα όμως αναδιατύπωσε παραλείποντας την λέξη «Παλαιστίνη».

Το σχετικό άρθρο κοινοποιήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της Vogue στο Instagram, που έγραψε αρχικά στη λεζάντα: «Σήμερα, η Gigi Hadid ανακοίνωσε πως θα δωρίσει όλα τα έσοδά της από τον Μήνα Μόδας στις προσπάθειες ανακούφισης της Ουκρανίας, συνεχίζοντας επίσης να στηρίζει όσους βιώνουν το ίδιο στην Παλαιστίνη». 

Ωστόσο, μια μέρα μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας, η λεζάντα τροποποιήθηκε, παραλείποντας το κομμάτι από την αρχική δήλωση της Gigi Hadid, που ανέφερε την Παλαιστίνη. Εκτός από το Instagram, τροποποιήθηκε και το σχετικό άρθρο στο περιοδικό, που μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει τους λόγους της αλλαγής.  

Η Vogue διέγραψε την λέξη «Παλαιστίνη» από ποστ για την Gigi Hadid στο Instagram Facebook Twitter
Η ανάρτηση της Gigi Hadid στο Instagram.
Η Vogue διέγραψε την λέξη «Παλαιστίνη» από ποστ για την Gigi Hadid στο Instagram Facebook Twitter
Η τροποποιημένη ανάρτηση της Vogue, με την δήλωση του μοντέλου χωρίς την λέξη «Παλαιστίνη».

Η Gigi Hadid, ο πατέρας της οποίας είναι Παλαιστίνιος, είχε γράψει στο Instagram ότι το γεμάτο πρόγραμμα της, καθιστά δύσκολο να παρακολουθεί τις διαμάχες και τα δεινά που συμβαίνουν στην Ουκρανία. 

«Έχοντας ένα καθορισμένο πρόγραμμα για τον Μήνα Μόδας σημαίνει ότι οι συνάδελφοι μου και εγώ παρουσιάζουμε συχνά νέες κολεξιόν μόδας σε θλιβερές τραυματικές στιγμές της ιστορίας. Δεσμεύομαι να δωρίσω τα κέρδη μου από τις επιδείξεις για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022 για να βοηθήσω όσους υποφέρουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και να συνεχίσω να υποστηρίζω όσους βιώνουν το ίδιο στην Παλαιστίνη», σημείωσε. 

«Ας αντιμετωπίσουμε ο ένας τον άλλον σαν αδέλφια, ας δούμε πέρα από την πολιτική, πέρα από την φυλή, πέρα από τη θρησκεία. Στο τέλος, το κόστος του πολέμου πληρώνουν οι αθώες ζωές – όχι οι ηγέτες», πρόσθεσε το μοντέλο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Διεθνή / «Τα γυρίζει» ο Τραμπ για τον Μαμντάνι: Τώρα λέει πως θα συναντηθεί με τον νέο δήμαρχο της Νέας Υόρκης

Ο νέος δήμαρχος έχει δηλώσει πρόθυμος να συνεργαστεί με οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού προέδρου, αν αυτό είναι κάτι που θα βοηθήσει τους Νεοϋορκέζους
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Ψηφίζεται σήμερα η ανάπτυξη διεθνούς δύναμης σύμφωνα με το σχέδιο Τραμπ

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Ψηφίζεται σήμερα η ανάπτυξη διεθνούς δύναμης σύμφωνα με το σχέδιο Τραμπ

Tο πιο πρόσφατο κείμενο του αμερικανικού σχεδίου αναφέρεται για πρώτη φορά σε μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος, κάτι στο οποίο εξακολουθεί να αντιτίθεται το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM