Πρόεδρος Κομισιόν: Απαραίτητη η έρευνα για την πιθανότητα εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία

Πρόεδρος Κομισιόν: Απαραίτητη η έρευνα για την πιθανότητα εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία Facebook Twitter
0

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως είναι απαραίτητη μια έρευνα για το εάν η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

«Θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει εμβριθής και σαφής έρευνα στο ερώτημα αυτό» ανέφερε η Ευρωπαία αξιωματούχος σε συνέντευξή της στο CNN. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ο οποίος, επίσης μιλώντας στο CNN, σημείωσε πως «υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές για σκόπιμες επιθέσεις κατά αμάχων» στην Ουκρανία, κάτι που θεωρείται έγκλημα πολέμου. 

«Έχουμε πολύ αξιόπιστες αναφορές για σκόπιμες επιθέσεις σε πολίτες που συνιστούν έγκλημα πολέμου. Έχουμε πολύ αξιόπιστες αναφορές για χρήση συγκεκριμένων όπλων» ανέφερε ο Άντονι Μπλίνκεν. 


«Κι αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να τα καταγράφουμε όλα αυτά, να τα συγκεντρώνουμε, να τα διερευνούμε και να βεβαιωθούμε πως οι άνθρωποι και οι κατάλληλες οργανώσεις και ιδρύματα ερευνούν το αν διαπράχθηκαν ή διαπράττονται εγκλήματα πολέμου» πρόσθεσε ο ίδιος. 


Ο ισχυρισμός περί εγκλημάτων πολέμου από τον Μπλίνκεν διαδέχεται τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει πως η Ρωσία σκοπίμως στοχοποιεί αμάχους στις επιθέσεις. Και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ κατηγόρησε τη Ρωσία για χρήση πυρομαχικών διασποράς και βομβών κενού - όπλα απαγορευμένα από το διεθνές δίκαιο. 

Με πληροφορίες από CNN/Guardian
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM