Επικοινωνία Μπάιντεν-Ζελένσκι: «Να σταματήσουμε την Ρωσία το συντομότερο δυνατό», είπε ο Ουκρανός

Ο Μπάιντεν στο τηλεφωνο Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την ρωσική εισβολή που συνεχίζεται για έκτη ημέρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώθηκε για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός οίκος αναφέρει ότι ο «Τζο Μπάιντεν μίλησε σήμερα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συζητήσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία καθώς αμύνεται ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα».

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπογράμμισε τη διαρκή βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων παραδόσεων βοήθειας για την ασφάλεια, της οικονομικής υποστήριξης και της ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι ηγέτες συζήτησαν πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με τους Συμμάχους και τους εταίρους, εργάζονται για να καταστήσουν υπεύθυνη τη Ρωσία, μεταξύ άλλων με την επιβολή κυρώσεων που έχουν ήδη αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κλιμάκωση των επιθέσεων από τη Ρωσία σε τοποθεσίες που χρησιμοποιούνται από πολίτες στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού βομβαρδισμού κοντά στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Μπάμπι Γιαρ.

Tweet για την επικοινωνία με τον Μπάιντεν ανήρτησε ο Ζελένσκι.«Μόλις συνομίλησα με τον Αμερικανό πρόεδρο (...) Πρέπει να σταματήσουμε τον επιτιθέμενο το συντομότερο δυνατό», έγραψε στο Twitter ο Ζελένσκι μετά από αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία, την έκτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. «Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM