Νέα Notam: Απαγόρευση των πτήσεων και στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας & της Λευκορωσίας

Νέα Notam: Απαγόρευση των πτήσεων και στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας & της Λευκορωσίας Facebook Twitter
0

Μετά την Ουκρανία, απαγορεύονται οι διελεύσεις των πολιτικών αεροσκαφών και στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας και της Λευκορωσίας, με τη συμπληρωματική Notam που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. 

Νωρίτερα σήμερα εκδόθηκε οδηγία που απαγόρευε τις πτήσεις στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, ενώ γινόταν σύσταση να αποφεύγονται οι διελεύσεις στο FIR που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. 

Η συμπληρωματική Notam προβλέπει: 

«Όλα τα πολιτικά αεροπλάνα απαγορεύεται να εισέρχονται στον εναέριο χώρο (FIR) της Μολδαβίας και της Λευκορωσίας λόγω υψηλής επικινδυνότητας από την στρατιωτική δραστηριότητα που συνεχίζεται στην ευρύτερη περιοχή». 

Όπως και η αρχική αεροπορική οδηγία, έτσι και η συμπληρωματική έχει τρίμηνη διάρκεια και ισχύει από σήμερα, έως και τις 24 Μαΐου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.  

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Την παρέπεμψαν σε ψυχιατρική εξέταση με σκοπό να την απολύσουν»

Ο θείος της 57χρονης Σοφίας Χρηστίδου έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά των Διευθύνσεων του σχολείου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
THE LIFO TEAM
ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM