Ο πρίγκιπας Χάρι «δεν νιώθει ασφαλής» όταν επισκέπτεται τη Βρετανία

Ο πρίγκιπας Χάρι «δεν νιώθει ασφαλής» όταν επισκέπτεται τη Βρετανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρίγκιπας Χάρι «δεν νιώθει ασφαλής» όταν επισκέπτεται τη Βρετανία, ένα μέρος «που είναι και πάντα θα είναι το σπίτι του», είπαν οι δικηγόροι του ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου. 

Η επιθυμία του πρίγκιπα να επιστρέψει και να δει συγγενείς και φίλους τονίστηκε την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας για το αίτημα του δούκα του Σάσεξ. O 37χρονος προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών να μην του επιτρέψει να καλύπτει τις δαπάνες ώστε να έχει αστυνομική προστασία όταν βρίσκεται στη Βρετανία. 

Το αίτημά του «αφορά το γεγονός ότι δεν νιώθει ασφαλής όταν βρίσκεται στη Βρετανία, δεδομένου του διακανονισμού για την ασφάλεια που εφαρμόστηκε τον Ιούνιο του 2021 και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται αν αποφασίσει να επιστρέψει», είπε δικηγόρος του ενώπιον του δικαστηρίου. 

«Και βέβαια είναι αυτονόητο ότι θέλει να επιστρέψει. Για να δει συγγενείς και φίλους και για να συνεχίσει να υποστηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις που θεωρεί σημαντικές. Πάνω από όλα, αυτό είναι και πάντα θα είναι το σπίτι του», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.  

Ο πρίγκιπας Χάρι έχασε το δικαίωμα για αστυνομική προστασία, με τα χρήματα των φορολογούμενων, όταν ο ίδιος και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα βασιλικά καθήκοντά τους το 2020. Το ζευγάρι πληρώνει την ασφάλειά τους στις ΗΠΑ, όπου ζουν. 

Όταν είχαν ανακοινώσει την προσφυγή στη δικαιοσύνη, οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι είχαν αναφερθεί σε περιστατικό που συνέβη πέρυσι, όταν επισκέφθηκε το Λονδίνο για τα αποκαλυπτήρια αγάλματος της μητέρας του, Νταϊάνα. Τότε, φωτογράφοι είχαν κυνηγήσει το αυτοκίνητό του την ώρα που αποχωρούσε από φιλανθρωπική οργάνωση, κάτι που δικηγόροι του απέδωσαν στην έλλειψη αστυνομικής προστασίας. 

Ένα μέρος της ακροαματικής διαδικασίας, που αφορά νομικά ζητήματα, γίνεται δημόσια. Στη συνέχεια, λεπτομέρειες που αφορούν τον διακανονισμό για την ασφάλεια θα συζητηθούν ιδιωτικά.  

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Δεν υπάρχουν πραγματικές παραχωρήσεις» στην απάντηση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ για αδιάλλακτη στάση στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, προειδοποιώντας παράλληλα για σοβαρές συνέπειες σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ

Διεθνή / Η χρηματοδότηση για την αίθουσα χορού των 400 εκατ. δολαρίων του Τραμπ κινδυνεύει έπειτα από απόφαση της Γερουσίας

Οι Δημοκρατικοί έχουν χαρακτηρίσει την αίθουσα χορού ακριβή και περιττή πολυτέλεια, σε μια περίοδο που οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενο κόστος ζωής, όπως οι υψηλότερες τιμές καυσίμων
THE LIFO TEAM