ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η κανονικότητα θα φέρει νέες ρήξεις;

CASINO Facebook Twitter
Τα καζίνα στις ΗΠΑ είχαν κέρδη 53 δισ. δολάρια το 2021, ήτοι 21% περισσότερα από τη δεύτερη καλύτερη χρονιά στην ιστορία τους.
0

ΠΟΛΕΜΟΣ ΛΕΞΕΩΝ

Υπάρχει ο πραγματικός πόλεμος με βόμβες και σφαίρες, υπάρχει και ο πόλεμος των λέξεων.

Δεν ξέρω ποιος φοβερός εγκέφαλος προέβλεψε ότι σήμερα, 16 Φεβρουαρίου, θα γίνει ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Η ημερομηνία αυτή πρόσφερε ένα προπαγανδιστικό πλεονέκτημα στους Ρώσους, το οποίο δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο μετά τη χθεσινή επιδεικτική αποχώρηση κάποιων δυνάμεων τους από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε χθες: «Η 15η Φεβρουαρίου 2022 θα μείνει στην ιστορία ως η μέρα αποτυχίας της Δυτικής πολεμικής προπαγάνδας. Ταπεινωμένη και κατεστραμμένη, δίχως να πέσει ούτε μια σφαίρα».

Σαρκαστικός, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντίμιρ Τσίζοφ, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα, Die Welt, ότι «οι πόλεμοι στην Ευρώπη σπανίως ξεκινούν Τετάρτες».

Όχι ότι έχει εκλείψει ο κίνδυνος εισβολής στην Ουκρανία. Αλλά η υπερβολική πολεμική ρητορεία μπορεί τελικά να καταντήσει σαν τον βοσκό που φώναζε παραπλανητικά «λύκος», αλλά κανείς δεν τον πίστεψε όταν εμφανίστηκε πραγματικά.  

• • •

ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ

Η ρωσική Δούμα ψήφισε, χθες 15 Φεβρουαρίου, απόφαση με την οποία ζητάει να αναγνωριστούν ως ανεξάρτητα κράτη οι δύο περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, Ντόνετσκ και Λουχάνσκ. Τμήμα της ευρύτερης περιοχής Ντομπάς, οι δύο αυτές περιοχές κατοικούνται από «αποσκιρτηστές». 

Ο πρόεδρος της Δούμας δήλωσε ότι θα υπογράψει άμεσα την απόφαση και θα τη στείλει στον Πούτιν για έγκριση.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, καταδίκασε αμέσως την απόφαση, επισημαίνοντας ότι αποτελεί σαφή παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επεχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας στους δημοσιογράφους στη Μόσχα ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις για την αναγνώριση των δύο περιοχών.

Πηγή: AP, Reuters

• • •

Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΝΕΕΣ ΡΗΞΕΙΣ;

Από το ξεκίνημα της πανδημίας μέχρι σήμερα, διαμορφώθηκαν δύο διακριτά στρατόπεδα. Από τη μια ήταν αυτοί που υποστήριζαν ότι ο εμβολιασμός και η ελευθερία είναι ασύμβατες έννοιες, και ότι τα εμβόλια προκαλούν τα μύρια κακά του κόσμου. Από την άλλη, όσοι προσπαθούσαν να πείσουν ότι η covid-19 είναι υπαρκτή και επικίνδυνη ασθένεια, που μπορεί να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένα μέτρα, από τις μάσκες μέχρι τον εμβολιασμό. 

Τώρα, οι δυτικές κοινωνίες εισέρχονται ταχέως στη νέα φάση της «ενδημίας», η οποία πρακτικά σημαίνει ότι η πανδημία τέλειωσε, ότι οι μάσκες και τα άλλα μέτρα δεν χρειάζονται, και ότι πολύ σύντομα θα ξαναβρούμε την απωλεσθείσα κανονικότητα στη ζωή μας. Το τυπικό παράδειγμα είναι η Δανία και η νέα υγειονομική της πολιτική.

Είναι πιθανόν, και υπάρχουν ήδη κάποιες ενδείξεις, η πορεία αυτή προς την κανονικότητα να συνοδευτεί από ανακατατάξεις. Οι επιστήμονες στην πλειονότητά τους είναι επιφυλακτικοί, αν όχι αντίθετοι, τουλάχιστον όσον αφορά την ταχύτητα με την οποία οι πολιτικοί θέλουν να επιβάλλουν το πέρασμα στην κανονικότητα, χαρακτηρίζοντας ευσεβείς πόθους την ιδέα ότι η πανδημία τέλειωσε.

Είναι γεγονός ότι πολλοί που ακολούθησαν ευλαβικά τα μέτρα έχουν κουραστεί και έχουν μπουχτίσει με τη διαρκή φροντίδα να αποφύγουν τη μόλυνση από τον ιό. Αυτοί είναι πιθανόν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τους πρώην συνοδοιπόρους τους στη μάχη κατά του ιού, και να βρεθούν απέναντί τους. 

Άρθρα που δημοσιεύτηκαν καλλιεργούν ήδη αυτή τη ρήξη. Δεξιοί σχολιαστές γελοιοποιούν ως ελιτίστες όσους επιμένουν να φορούν μάσκα και να κρατούν τη φυσική απόσταση, ενώ κεντρώοι κατηγορούν αριστερούς/ακροαριστερούς ως εμμονικούς παραπλανημένους.      

Βεβαίως, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι αριθμοί και οι σκληροί δείκτες. Πολλοί θα στηρίξουν άνευ όρων την κυβερνητική πολιτική της πλήρους κανονικοποίησης της ζωής μας, αλλά ακόμη κι αυτοί δύσκολα θα επιμείνουν, αν οι αριθμοί (και οι επιστήμονες) θα είναι εναντίον τους.

CHART Facebook Twitter
Αυτό και άλλα παρόμοια διαγράμματα δείχνουν ότι είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενη η νέα υγειονομική πολιτική της Δανίας.

• • •

ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Ευρωπαίοι πολιτικοί χρειάζεται επειγόντως να παρακολουθήσουν ταχύρρυθμα σεμινάρια γεωγραφίας.

Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, πρόσφατα τοποθέτησε τις ρωσικές περιοχές Ροστόφ και Βορόνεζ μέσα στην Ουκρανία, και πριν από δύο μήνες τις Βαλτικές χώρες στη Μαύρη Θάλασσα.

Τη σκυτάλη πήρε η υπουργός Ψηφιακών και Οικονομικών Υποθέσεων της Αυστρίας, Margarete Schramboeck, η οποία δημοσίως χαρακτήρισε την Αφρική «χώρα». Όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησαν πολλά ειρωνικά σχόλια, και η υπουργός αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το lapsus linguæ της.

Πάντως, είναι γεγονός ότι πολλοί φαντάζονται την Αφρική ως μεγάλο, ενιαίο χωριό (κατάλοιπο της αποικιοκρατίας;), παρότι αποτελείται από 55 κράτη και το μέγεθός της είναι πολύ μεγαλύτερο από τα μεγαλύτερα κράτη. 

Πηγή: DW

AFRICA Facebook Twitter
Η Αφρική είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από τις χώρες του κόσμου. 

• • •

ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΣ

Πολλά θηλαστικά κολυμπούν, αλλά σχετικά λίγα είναι καλοί κολυμβητές. 

Οι τίγρεις ζουν σε πυκνόφυτα περιβάλλοντα με πολλά ποτάμια, η επικράτειά τους όπου αναζητούν την τροφή τους μπορεί να φθάνει τα 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και μπορούν να κολυμπούν μέχρι 30 χιλιόμετρα ημερησίως. Η κολυμβητική τους δεινότητα αποτελεί εξελικτικό πλεονέκτημα όσον αφορά την εύρεση της τροφής, τις μετακινήσεις, και την επιβίωσή τους. 

Κατά κανόνα, δεν βυθίζουν το κεφάλι τους στο νερό, αλλά αν χρειαστεί κινούνται άνετα και υποβρυχίως, όπως φαίνεται στο βίντεο.

• • •

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ»

Ο Ερνστ Χέκελ (16 Φεβρουαρίου 1834 - 9 Αυγούστου 1919) επινόησε τον όρο «οικολογία», 100 χρόνια πριν η Ρέιτσελ Κάρσον με τη «Σιωπηλή Άνοιξη» την εισαγάγει στο καθημερινό λεξιλόγιό μας.

Όταν στα 30 του χρόνια ο Χέκελ απέστειλε στον Δαρβίνο το έργο του, εξομολογήθηκε στο συνοδευτικό σημείωμα ότι έχει περιπέσει σε βαθιά μελαγχολία, εξαιτίας του ξαφνικού θανάτου της γυναίκας που υπήρξε ο έρωτας της ζωής του. Ο εντυπωσιασμένος από τις ανακαλύψεις τού Χέκελ, Δαρβίνος, του απάντησε: «Ελπίζω ότι θα μπορέσετε να εργάζεστε σκληρά στην επιστήμη και άρα να ξεπεράσετε, στο μέτρο του δυνατού, επώδυνες μνήμες». 

Στα επόμενα χρόνια ο Γερμανός βιολόγος, φυσιοδίφης και φιλόσοφος θα αφήσει ένα εντυπωσιακό, αν και αμφιλεγόμενο σε ορισμένα σημεία, έργο, κυρίως την ανακάλυψη χιλιάδων νέων ειδών.

Έξοχος καλλιτέχνης, επίσης, θα συνοδεύσει τις περιγραφές του με εντυπωσιακές, λεπτομερείς χαλκογραφίες. 

ACANTHOMETRA Facebook Twitter
Ερνστ Χέκελ, «Ακανθόμετρα».
Τι διαβάζουμε σήμερα
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ήμουν ευτυχισμένη σε μια άλλη Αθήνα πριν από σαράντα χρόνια

«Για μένα η Αθήνα ήταν πιο όμορφη από το Παρίσι, η Αθήνα μου έμαθε ότι μπορεί κανείς να ανήκει οπουδήποτε»: Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σάρα Γουίλερ γράφει στην Telegraph για την Αθήνα του 1982 όπως την έζησε
THE LIFO TEAM
Είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ

Σήμερα: Η μηχανοτεχνίτρια Ελισάβετ · · · είναι η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; · · · οι Anonymous προκάλεσαν μποτιλιάρισμα στη Μόσχα · · · σύννεφο γεννάει θεωρίες συνωμοσίας · · · εκπληκτικός Αλκαράθ · · · τι χρωστάμε στο μέλλον · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία

Σήμερα: Η λίμνη Mead στη χαμηλότερη στάθμη της · · · προβληματική η τιμή πλαφόν στο αέριο · · · παιδιά μεταφέρθηκαν βίαια στη Ρωσία · · ·  εξαιρούνται από τις κυρώσεις τα ρωσικά μέταλλα · · · Ζελένσκι και Μακρόν συνομιλούν το πρωί της εισβολής · · ·  οι Κλίντον ξέχασαν την κόρη τους στο Κρεμλίνο · · ·  πάγωσε, πάγωσε, πάγωσε · · · ένας εξαιρετικός Φουτζίτα
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Τι διαβάζουμε σήμερα / Πληρωμές σε ρούβλια και γουάν

Σήμερα: Όχι στην αυστηρή χορτοφαγία · · · παίζουμε με τη φωτιά · · · πληρωμές σε ρούβλια και γουάν · · ·  οι δημόσιες πισίνες θύματα των τιμών της ενέργειας · · · Ρωσία και Ουκρανία αναζητούν οπλισμό στο εξωτερικό · · · γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια της · · · αντικείμενα από ελεφαντόδοντο στον Ναό του Δαβίδ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ

Σήμερα: 10ετή φυλάκιση σε γιατρό ∙ ∙ ∙ ο ΟΠΕΚ+ αντιδρά στην πτώση της τιμής του πετρελαίου ∙ ∙ ∙ η Ρωσία αποκόμισε 158 δισεκ. ευρώ ∙ ∙ ∙ μείωση-ρεκόρ των εκπομπών CO2 στην Κίνα ∙ ∙ ∙ το CERN θέλει προειδοποίηση μιας ημέρας ∙ ∙ ∙ Ισραηλινός στρατιώτης σκότωσε «πιθανότατα» τη δημοσιογράφο ∙ ∙ ∙ το καρμπόν ποτέ δεν πεθαίνει  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα

Σήμερα: Δίωξη Τούρκου καθηγητή · · · μαζική διαδήλωση στην Πράγα · · · η Χιλή απέρριψε ξεκάθαρα το νέο σύνταγμα · · · πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία η Ινδία · · · ρεκόρ σεξουαλικών επιθέσεων στον αμερικανικό στρατό · · · ο ωμός φασισμός του Νταλί · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Τι διαβάζουμε σήμερα / Όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία

Σήμερα: Μάθημα πρώτο, η εκκένωση · · · όχι στην ψευτοηθική του μη διαλόγου με τη Ρωσία · · · στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία · · · δικαίωση των Ουιγούρων · · · η τεχνολογική μοναδικότητα είναι φαντασίωση · · · το παράδοξο των διακοπών · · · η εικόνα της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η διαμάχη για τις βίζες στην Ε.Ε.

Σήμερα: Ρωσίδα ηθοποιός σε δίκη · · · η διαμάχη για τις βίζες · · · προς καλό τέλος για τα πυρηνικά τού Ιράν · · · ο περιορισμός των αμβλώσεων είναι αμαρτία · · · ο σταχανοβισμός θέλει να βασιλεύσει · · · μια ιστορική ομιλία του Γκορμπατσώφ   
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ντομάτες προκαλούν μποτιλιάρισμα · · · «Αν όχι εγώ, τότε ποιος; Και αν όχι τώρα, πότε;» · · · ξέρει κανείς τι είναι τα υπερκέρδη; · · · η Ιαπωνία χρειάζεται το ρωσικό αέριο · · · το μεγαλύτερο στρατιωτικό μπλοκ της ιστορίας · · · επιστροφή στη δεκαετία του ‘70 · · · Ζακ-Λουί Νταβίντ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Τι διαβάζουμε σήμερα / Αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία;

Σήμερα: Κι όμως άγαλμα του Καρλ Μαρξ · · · αποδίδουν οι κυρώσεις στη Ρωσία; · · · εξορθολογισμός των εξορκισμών · · · δίχως μουστάρδα πώς να φας · · · μια γλώσσα πεθαίνει · · · καλοδιατηρημένο τμήμα της Φλαμινίας Οδού · · · ένα αγέραστο άλμπουμ  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Τι διαβάζουμε σήμερα / Τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές

Σήμερα: DON’T PAY UK · · · τα ρωσικά διαμάντια επιστρέφουν στις αγορές · · · «ο άνθρωπος της τρύπας» πέθανε · · · μόνον ντόπιοι στις διαφημίσεις · · · μικρή η συγκέντρωση για τον Ρούσντι · · · δωσ’ μου έναν Λεόνε · · · το ρητό της εβδομάδας  
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Τι διαβάζουμε σήμερα / Το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος»

Σήμερα: Κατεδαφίστηκε μνημείο στη Ρίγα • • • ιστορικό ρεκόρ στα μερίσματα • • • οι προθέσεις του Πούτιν μέσω του ποδοσφαίρου • • • η Χάγη ζητάει εξαίρεση από τις κυρώσεις • • • το Λος Άντζελες ακυρώνει τον όρο «άστεγος» • • • υποχώρησε δραματικά το ενδιαφέρον για την Ουκρανία • • • εσφαλμένοι οι ισχυρισμοί περί ρωσικής αυτοκρατορίας • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Τι διαβάζουμε σήμερα / Eξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί

Σήμερα: Ένα γιγαντιαίο ουκρανικό χέρι • • • ο Καναδάς επιστρέφει όλες τις τουρμπίνες • • • Ουκρανός πρέσβης επικρίνει τον Πάπα • • • ποδοσφαιρικός αγώνας διάρκειας 267 λεπτών • • • τηλεργασία και Βιρτζίνια Γουλφ • • • εξαφανίζεται το μεγαλύτερο ποτάμιο νησί • • • τυχαία ανακάλυψη γυναικείου τάφου των Βίκινγκς
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ARMY USA

Τι διαβάζουμε σήμερα / 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Σήμερα: Η 15χρονη Ντάρια Ντούγκιν σε διαδήλωση • • • υπάρχουν κάποια όρια • • • πολιτική θύελλα λόγω κακής πρόβλεψης θύελλας • • • κατάσκοπος ή μπλόγκερ; • • • η μάχη του γκολφ • • • 100 στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο

Σήμερα: Ξεκινά το ουκρανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου • • • καλό προμήνυμα • • • η Βουλγαρία θέλει να αγοράσει πάλι ρωσικό αέριο • • • χαμόγελα στις συνομιλίες για τα πυρηνικά του Ιράν • • • τιμές της ινσουλίνης • • • μια θαρραλέα δημοσιογραφική έρευνα • • • κανένα πρόβλημα πάρκινγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τι διαβάζουμε σήμερα / Ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σήμερα: Κατάργηση νόμου της αποικιοκρατίας κατά της ομοφυλοφιλίας • • • ο υπερεκτιμημένος Αλεξάντερ Ντούγκιν • • • η Νορβηγία δεν θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα • • • ανθρωπιστική κρίση στο Ηνωμένο Βασίλειο • • • το τίμημα της ελευθερίας • • • παίζουν με τη φωτιά στην Ουκρανία • • • το ρητό της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Τι διαβάζουμε σήμερα / Μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε η προοπτική διπλωματικής λύσης στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Βοήθειας • • • μάλλον βέβαιο ότι συζητήθηκε • • • τα ύστερα του κόσμου • • • η Ρωσία κράτος-χορηγός της τρομοκρατίας; • • • πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα φύλλο χαρτιού Α4; • • • δύο επιστημονικά επιτεύγματα • • • η εικόνα της εβδομάδας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
taliban

Τι διαβάζουμε σήμερα / Yπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς

Σήμερα: Νέος διαστημικός σταθμός • • • υπερβολικό το τίμημα για τους Αφγανούς • • • τα Starbucks πέθαναν, ζήτω τα Stars Coffee • • • η Βουλγαρία απαγορεύει την εξαγωγή ξυλείας • • • η Airbnb θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία αντι-πάρτι» • • • άνθρακας ο θησαυρός ενός σχεδόν αιώνα • • • Μαρσέλ Προυστ, από την πλευρά της μητέρας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ