Νέες έρευνες: Η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει να προκαλεί λιγότερη ζημιά στους πνεύμονες

Η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει να προκαλεί λιγότερη ζημιά στους πνεύμονες σύμφωνα με έρευνες Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Τις πρώτες «απαντήσεις» γιατί η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ηπιότερη ασθένεια από τις προηγούμενες παραλλαγές του κορωνοϊού φαίνεται να παρέχουν επιστήμονες μέσα από μία σειρά από νέες μελέτες σε πειραματόζωα.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, οι έρευνες έδειξαν ότι η Όμικρον προκαλεί λιγότερη ζημιά στους πνεύμονες σε σχέση με άλλες παραλλαγές.

Πρόκειται για μελέτες που έγιναν σε ποντίκια και χάμστερ, τα συμπεράσματα των οποίων έδειξαν ότι η Όμικρον προκάλεσε πολύ λιγότερο καταστροφικές μολύνσεις, που συχνά περιορίστηκαν σε συμπτώματα που εμφανίστηκαν στη μύτη, το λαιμό και την τραχεία. Μάλιστα, η μετάλλαξη αυτή έγινε λιγότερο επικίνδυνη για τους πνεύμονες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Θα ήταν δίκαιο να πούμε ότι αναδύεται η ιδέα μιας ασθένειας που εκδηλώνεται κυρίως στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα» δήλωσε στους New York Times ο Roland Eils, βιολόγος του Ινστιτούτου Υγείας στο Βερολίνο.

Τον Νοέμβριο, όταν κυκλοφόρησε η πρώτη αναφορά για την παραλλαγή της Όμικρον από τη Νότια Αφρική, οι επιστήμονες μπορούσαν μόνο να εκτιμήσουν πώς θα μπορούσε να συμπεριφέρεται στον οργανισμό.

Την περασμένη Τετάρτη μία μεγάλη κοινοπραξία επιστημόνων από Ιαπωνία και ΗΠΑ δημοσίευσε έκθεση για χάμστερ και ποντίκια που μολύνθηκαν είτε με την Όμικρον είτε με προηγούμενες παραλλαγές. Τα ζώα που μολύνθηκαν με την Όμικρον είχαν μικρότερη βλάβη στους πνεύμονες, έχασαν λιγότερο βάρος και είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν.

Επιστήμονες εκτιμούν ότι η μικρότερη νοσηρότητα της Όμικρον είναι ενδεχομένως θέμα ανατομίας. Ωστόσο, αναφέρουν ότι χρειάζονται και άλλα πειράματα για να καταλήξουν σε πιο ασφαλές συμπέρασμα.

Με αποτέλεσμα The New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM