Γεωργιάδης: 16 site αύξησαν την τιμή των ενισχυμένων μασκών έως και 60%

Γεωργιάδης:16 ηλεκτρονικές σελίδες αύξησαν την τιμή των ενισχυμένων μασκών έως και 60% Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

«Έχουμε βρει 16 ηλεκτρονικές σελίδες που αύξησαν την τιμή στις ενισχυμένες μάσκες 40-60%, μέσα σε ένα βράδυ, από την Πέμπτη που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα, στην Παρασκευή» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open, γνωστοποίησε ότι ήδη έχει ετοιμαστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου το χαρτί ελέγχου και «οι εταιρείες θα πρέπει να αποδείξουν το λόγο της αύξησης διαφορετικά θα τους επιβληθεί αυστηρό πρόστιμο ανάλογα με το τζίρο της επιχείρησης».

«Θα πρέπει να αποδείξουν ότι, από Πέμπτη προς Παρασκευή, αυξήθηκε η τιμή προμήθειας των μασκών» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι για τα πρόστιμα θα εξαντλήσει τα όρια του νόμου.

Όπως είπε, «υπάρχει η αγορανομική διάταξη που απαγορεύει να αυξήσουν το περιθώριο κέρδους σε σχέση με τον Φεβρουάριο για τα προϊόντα που αφορούν την πανδημία» ενώ επανέλαβε πως, για όσο υπάρχει πανδημία, αυτή η διάταξη θα επεκτείνεται.

«Εκτός από νομικά είναι και ηθικά απαράδεκτο να θέλει κάποιος, επειδή η πανδημία δείχνει ξανά τα δόντια της, να βγάλει υπερβολικό κέρδος. Εγώ δεν είπα να μην βγάλουν κέρδος και γι' αυτό δεν έβαλα διατίμηση. Τους άφησα να έχουν ένα λογικό, νόμιμο κέρδος», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Άλλο ένας έμπορος να θέλει να κερδίζει και άλλο -με την έλευση της Όμικρον- να θέλει να κερδίσει για μια ζωή» συμπλήρωσε ο υπουργός και απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως αν κάποιος επιχειρηματίας «αγόρασε από Πέμπτη βράδυ, σε Παρασκευή με αυξημένη τιμή είναι νόμιμος, αν δεν το έκανε και αύξησε τις τιμές είναι παράνομος».

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, από τη νέα χρονιά, είπε ότι θα αφορά τους «υπερμεταδότες» όπως τα νυχτερινά κέντρα, υπογραμμίζοντας πως «δεν χρειάζεται πανικός».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM