Κορωνοϊός: 94 νεκροί και 7.665 κρούσματα σε 24 ώρες- Στους 624 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 94 νεκροί και 7.665 κρούσματα σε 24 ώρες- Στους 624 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter
0

Στα 7.665 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ενώ καταγράφηκαν θάνατοι το ίδιο διάστημα.

Αναλυτικότερα, από αυτά τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.064.243 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων το 50.4% είναι άνδρες.

 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 206 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.591 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.ναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 94, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.292 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 624 (60.6% άνδρες) με διάμεση ηλικία τα 63 έτη.

To 79.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω ενώ μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, οι 524 (83.97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 100 (16.03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.708 ασθενείς με τις εισαγωγές των νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας να ανέρχονται σε 342 (ημερήσια μεταβολή +9.62%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 324 ασθενείς ενώ η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Τέλος η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Ελλάδα / Βορίζια: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η επιστροφή της σορού του 39χρονου στο σπίτι του

Σύμφωνα με τοπικά έθιμα, επειδή τρία από τα παιδιά του ήταν ακόμη αβάπτιστα, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου μια σύντομη τελετή σε κοντινό χωριό, προκειμένου να μπορέσει να μεταφερθεί η σορός του στο σπίτι
LIFO NEWSROOM
Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο φρουρούμενους τραυματίες

Ελλάδα / Βορίζια: Ο εισαγγελέας στο ΠΑΓΝΗ – Διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση στους δύο τραυματίες

Πρόκειται για έναν 25χρονο, αδελφό του 27χρονου ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου σημειώθηκε η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, και έναν ακόμη 26χρονο κάτοικο των Βοριζίων.
LIFO NEWSROOM
ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ελλάδα / Επίθεση ροτβάιλερ στην Καλαμάτα: Κατατέθηκε μήνυση για κακοποίηση ζώου - «Το χτύπησε με την αλυσίδα»

Σύμφωνα με επικεφαλής ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, το σκυλί ήταν «ζώο εργαλείο» και «ο σκοπός του ήταν η γέννα και η πώληση κουταβιών, όχι η συντροφιά»
LIFO NEWSROOM