Το Πεντάγωνο δημιουργεί νέα ομάδα έρευνας για UFO

Το Πεντάγωνο δημιουργεί νέα ομάδα έρευνας για UFO Facebook Twitter
0

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει νέα ομάδα, η οποία θα ερευνά αναφορές για την παρουσία ιπτάμενων αντικειμένων άγνωστης ταυτότητας (UFO) σε ελεγχόμενο εναέριο χώρο. 

Η δημιουργία αυτής της ομάδας έρχεται μήνες αφότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση- που περιελάμβανε 144 παρατηρήσεις- η οποία ανέφερε ότι υπήρχε έλλειψη επαρκών δεδομένων για να προσδιοριστεί η φύση μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων. 

Η Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (Ομάδα Συγχρονισμού Ταυτοποίησης και Διαχείρισης Ιπτάμενων Αντικειμένων), όπως θα ονομάζεται η νέα ομάδα, θα εποπτεύεται από τον υφυπουργό Άμυνας Αρμόδιο για τις υπηρεσίες Πληροφοριών, τον διευθυντή του Γενικού Επιτελείου και αξιωματούχους του γραφείου του διευθυντή Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών. 

Η νέα ομάδα θα διαδεχθεί την task force του αμερικανικού Ναυτικού για τα άγνωστης ταυτότητας εναέρια φαινόμενα. Αποστολή της θα είναι η ανίχνευση, αναγνώριση και ταυτοποίηση αντικειμένων, όπως και η αξιολόγηση και ο μετριασμός όποιας σχετικής απειλής, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. 

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η υφυπουργός Άμυνας Κάθλι Χικς ανέφερε ότι η παρουσία άγνωστης ταυτότητας εναέριων φαινομένων σε ελεγχόμενους εναέριους χώρους αποτελεί πιθανή απειλή για την ασφάλεια ων πληρωμάτων και εγείρει πιθανές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια. 

Με πληροφορίες από Reuters
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM