Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει εθιστεί στην εξυπηρέτηση συμφερόντων

Τσίπρας: Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας νωρίτερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την άνοδο στις τιμές βασικών προϊόντων «και την απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού εν μέσω «σαρωτικού κύματος ακρίβειας» δείχνει την «αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ανάγκες και την υπαρξιακή αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας», είπε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του.

Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι το τετράπτυχο της στάσης της κυβέρνησης σκιαγραφείται από: «έλλειμμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης. Προχειρότητα. Εμμονή σε παρωχημένες ιδεοληψίες και αποτυχημένες συνταγές. Εθισμό στην εξυπηρέτηση συμφερόντων».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει με ερώτηση το ζήτημα αύξησης των τιμών στις πρώτες ύλες από τον Φεβρουάριο όσο και τον Ιούλιο και πως από το 2020 φορείς της οικονομίας αναδείκνυαν το πρόβλημα. «Η κυβέρνηση μάλλον δεν είχε πάρει καν χαμπάρι τι έρχεται», σχολίασε. Καταλόγισε προχειρότητα στην κυβέρνηση λέγοντας ότι από τον Σεπτέμβριο ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μέτρα με πανηγυρισμούς και μετά από τρεις μέρες που αποδεικνύονταν «ανεπαρκή», εξήγγειλε νέα μέτρα, «πρώτα 9 ευρώ, μετά 18 και μετά 39 ευρώ επιδότηση σε λογαριασμούς που αυξάνονται όμως από 80% ως 150%». 

Επιπλέον, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ τονίζοντας πως «με τα "ψίχουλα" που ανακοίνωσε δε θα αυξηθεί ο λογαριασμός στο ρεύμα, μετά μας είπε ότι δήθεν αν δεν τα είχε δώσει θα ήταν δέκα φορές μεγαλύτερες οι αυξήσεις». «Τώρα μας λέτε ότι δε φταίτε εσείς αλλά η παγκόσμια κρίση», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι και η πανδημία και η κλιματική και η ενεργειακή είναι παγκόσμιες κρίσεις, όμως «δεν μπορεί να είμαστε παντού χειρότεροι και να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς που κυβερνάτε».

Το κύμα της ακρίβειας όπως εξήγησε στον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν «πουλάει», αλλά «πονάει» αυτούς που δεν μπορούν να βγάλουν την τρίτη εβδομάδα του μήνα, επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες βλέπουν στην τσέπη τους το πρόσθετο κόστος Μητσοτάκη, είναι σε απόγνωση και εσάς δε σας καίγεται καρφί».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε εμμονές με τα ιδιωτικά συμφέροντα της κυβέρνησης και φέρνοντας ως παράδειγμα τη ΔΕΗ χαρτογράφησε τη «συνταγή Μητσοτάκη» ως «ολιγοπώλιο, αισχροκέρδεια, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και χειραγώγηση τιμών». 

Συνέχισε αναφερόμενος στο ίδιο θέμα λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη χονδρική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη εν μέσω ενεργειακής κρίσης» και πως «η ΔΕΗ αντί να κρατά χαμηλά τις τιμές και να προστατεύει τον καταναλωτή πρωταγωνιστεί σε ένα ανεξέλεγκτο ράλι αυξήσεων».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM