«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυξάνει μόνος του τον μισθό του»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με μπλε κοστούμι Facebook Twitter
AP Photo/Francisco Seco
0

Τι και αν η τουρκική οικονομία βυθίζεται και μεγάλο μέρος των πολιτών της χώρας ζει στα όρια της φτώχειας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να αυξήσει τον μισθό του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ahval, που επικαλείται την τουρκική εφημερίδα Sözcü, ο μισθός του Τούρκου προέδρου θα αυξηθεί στις 100.750 τουρκικές λίρες (10.915 δολάρια) το 2022 ως μέρος της πρότασης προϋπολογισμού που υπέβαλε το κυβερνών κόμμα AKP. Η μηνιαία αύξηση που θα λάβει ανέρχεται σε περίπου τέσσερις κατώτατους μισθούς στην Τουρκία.

Καθώς ο μισθός του Ερντογάν αναμένεται να αυξηθεί από τα 9.500 δολάρια, ο προεδρικός προϋπολογισμός θα μειωθεί στα 3,89 δισεκατομμύρια λίρες (420 εκατομμύρια δολάρια) από τα 4,39 δισεκατομμύρια του 2021.

Αλλά, εάν εγκριθεί ο προϋπολογισμός, δεν είναι μόνο ο μισθός του Τούρκου προέδρου που θα αυξηθεί, καθώς ανοδική τροχιά παίρνει και η Διεύθυνση Επικοινωνιών του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται αύξηση του προϋπολογισμού κατά 60%, φτάνοντας τις 680 εκατομμύρια λίρες (73 εκατομμύρια δολάρια), με το κόστος προσωπικού να φτάνει τις 121,8 εκατομμύρια λίρες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Διεθνή / Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Κατάρ δεν απέδωσε αποτελέσματα, καθώς η ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν είχε εξουσιοδότηση για την επίτευξη τελικής συμφωνίας
LIFO NEWSROOM
Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM